čtvrtek 28. března 2024 Soňa

5 nejlepších interpretů, které vás na festivalu AFO nesmí minout

Nastražte uši. Když se setmí, dějí se po dobu festivalu hudební skvosty. Čeká vás bohatý noční život, za který by se nemusel stydět ani Berlín. Festival vypukne už za 3 dny. Vybrali jsme interprety, kteří by neměli ujít vaší pozornosti.

Žádná hudební klišé. Propojování hudebních stylů a slučování zdánlivě nespojitelných žánrů je hlavní záměr organizátorů. Jestli očekáváte, že vás festival AFO obohatí jen vědecky, jste na omylu. Po skončení budete mít rozšířený playlist. Díky těmto festivalů objevujeme, jaké máme v Česku mainstreamově nebroušené démanty.

Kteří interpreti se probojovali do naší TOP 5ky?

BORIS CARLOFF - Útěky od reality, které hladí

Pokud by jste lítali vesmírem stejně jako Sandra Bullock v Gravitaci, hrála by přitom hudba Borise Carloffa. Rozhodně vás nenechá při zemi. Něžný uklidňující hlas, který očišťuje v kontrastu nezřízeného maratonského tempa zvukových efektů. Zasněnost a útěk před realitou nám evokují smyčce a lehké doteky s vážnou hudbou. Žánrově se přiklání k electro, jazzu i rocku. Jeho estetické cítění se prolíná v jeho videoklipech založených na filmových tricích Karla Zemana i temné identitě. Blízká je mu hudební imprese založená na každodenních detailech, které ovlivňují naši náladu. Je majitelem cen Apollo a Anděl. Víc slov již netřeba.


CHARLIE WINSTON - galantní tulák s kytarou v Kapli Božího těla

(sobota 23.4/Konvit-Kaple/21.30)

Jeho píseň na youtube Like a hobo má 12 milionů shlédnutí. Snaží se o to, aby jeho hudba nebyla jen nic neříkající tapetou. Měla význam a sdělení. Srostlý s kytarou, kloboukem a folkovými kořeny, představuje ve svých písních barevnou krajinu akustických a elektronických zvuků. Na otázku, co mohou lidé očekávat od jeho koncertů odpověděl jediné. Energii. Bude proudit mezi barokními freskami v kapli Božího těla, kde vystoupí.  


JIMMI PÉÉ - euforické proplouvání mezi sety a hemisférami

(sobota 23.4/Konvit atrium/23:00)

Patří mezi nejtalentovanější současné slovenské producenty elektronické hudby. Představuje taneční a basovou  hudbu, která se vlévá do všech hemisfér těla. Experimentální a dynamickou. Při jeho setech cítíme v těle elektromagnetické vlnění a nohy se nám sami s rytmy podlamují. Jimmi Péé v nás probouzí fantazii. EP Fake Fantasy je jeho nejnovější tvorbou. Jestli je v jeho podání fantazie opravdu fake přijďte osobně prožít.


DJ MARDOŠA - hudebně divadelní mejdan za trochu čokolády

 (pátek 22.4/Konvikt-Atrium/23:00)

Žádný nafrněný dj zahleděný do macbooku. Člen kapely Tatabojs, dj Mardoša má rád, když lidé tančí. Taky si je u toho zběsile fotí a stíhá i selfie. Je to showman, který rád překonává rekordy v délce hraní. Stačí když mu přinesete oblíbené kočičí jazýčky a utancuje vás do ranního svítání. Jeho styl je stejně ztřeštěný jako jeho škubavé pohyby a eklektický výběr hudby. Od indie- rockových písní ALT-J, funky hitového krále Pharrella Willamse až po černoškou legendu soulu Arethu Franklin. Respect.


DTONATE - hip-hopové rytmy a krásné ženy

(sobota 23.4/Konvikt-Atrium/23:00)

Hip-Hop, Neo-Soul, Electronic - těmito žánry proplouvají DTonateovi sety. Olomoucký producent a DJ má za deset let pohybování se na hudební scéně opravdový přehled. Má na kontě spoustu spoluprací jak s místními, tak zahraničními rappery a zpěváky. Zároveň jde i svojí cestou a brzy mu má vyjít vlastní album, i když tvrdí, že je to nekonečná story. A protože dobrých producentů a DJs v Česku napočítáme na prstech jedné ruky, očekáváme vás na parketu. Obzvlášť rád tam vidí krásné ženy.

Pokud chcete opravdu proniknout do jiné hudby, než je nám v Česku běžně servírována, neměli by jste vynechat jediný večer a interpreta. Výběr je letošní ročník opravdu kvalitní. Celý program nastudujete tady.  

Upozorňujeme, že na koncerty v kapli Božího těla (kromě vystoupení HRTL) je třeba v předprodeji zakoupit vstupenku. Informace o místech předprodeje a cenách koncertů najdete v programu u konkrétních událostí.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.