pátek 26. dubna 2024 Oto

S aplikací Wifič už nikdy nebudete off-line

Smartphone bez internetu je jako auto bez volantu. Bude vám fungovat, ale ne tak úplně, podle vašich představ. Proto vám přinášíme tip jak být téměř pořád online.

Sedíte v hospodě a svrbí vás ruka nad vaším telefonem. Chcete si zkontrolovat co se děje na Facebooku nebo zjistit sportovní výsledky? Nic z toho nemůžete, pokud nejste připojeni k internetu. Jedině, že byste měli dobrého přítele na telefonu, kterému byste mohli zavolat.

Takového přítele vám nenajdu, ale můžu vám doporučit aplikaci, která vám ho nahradí. Jmenuje se Wifič. Už podle názvu poznáte, že se jedná o českou aplikaci. Pomůže vám najít volně přístupné Wi-Fi sítě, a nejen to – dostanete se i do zaheslovaných sítí. Například zde najdete Wi-Fi hesla od kaváren, restaurací, sportovišť a dalších veřejných míst.

Celé kouzlo tkví v tom, že Wi-Fi sítě přidávají samotní uživatelé a rozšiřují tak pokrytí aplikace. K lepšímu chodu aplikace tak můžete přispět i vy. Na vesnicích se příliš velkého pokrytí nedočkáte, ale ve velkých městech si můžete vybírat z celkem slušného počtu.

V aplikaci najdete záložku s nejbližšími sítěmi a také mapu sítí. Můžete si nastavit, do kolika kilometrů od vaší polohy se mají zobrazovat Wi-Fi sítě. Po rozkliknutí jednotlivé sítě zjistíte heslo a také krátký popis o jaké místo se jedná.

Největší výhodou aplikace je fakt, že funguje i off-line. Ve výsledku tedy nepotřebujete ani mobilní data. Jedinou podmínkou je připojit se k internetu u prvního spuštění aplikace. Ta vám hned stáhne aktuální mapu, pak už můžete být neustále online.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Wifič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.