sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

DRBNA V BŘEZNU: Den s dozorcem, (Ne)Obyčejní z Himaláje a rekordní návštěvnost

Rozhodli jsme se, že vám jednou za měsíc podáme souhrnou zprávu o tom, jak se vašemu oblíbenému zpravodajskému portálu dařilo v uplynulém měsíci. V krátkém přehledu se dozvíte, jaké novinky se na Drbně objevily, které články vás nejvíce zaujaly a nakonec také to, kolik z vás vlastně Drbnu za měsíc přečetlo.

Březen byl na Olomoucké Drbně zajímavý hned z několika důvodů. Prvním z nich je fakt, že se redakce zabývala opravdu zajímavými tématy. Do nového dílu pravidelné čtrnáctidenní rubriky “Den s…” připravil redaktor Ivo Spisar díl s dozorcem v olomoucké věznici s velmi pozitivním čtenářským ohlasem. Samotní členové vězeňské služby potvrdili, že tak důvěrná reportáž z vězeňského prostředí u nich není zvykem.

Oceňujeme, že se nám stále daří hledat velmi zajímavé osobnosti do rubriky (Ne)Obyčejní. V měsíci březnu jsem měl tu čest popovídat si s Jakubem Vamberským, Olomoučanem, který si už od útlého věku přál pracovat pro firmu vyvíjející počítačové hry. Ač si svůj pracovní sen splnil, zjistil, že mít vysněnou práci není vše. Nakonec se sebral a odjel učit do Himaláje místní děti hokej. Silný příběh, krásné téma. Ostatně, pokud o někom víte, neváhejte se nám ozvat.

Co se týče nejčtenějších článků za uplynulý měsíc, bohužel se jednalo o zprávy tragické. Zajímal vás pád člověka z panelového domu na ulici Janského v Olomouci, který byl rozkliknutý téměř dvacet tisíc krát. Jako druhý nejvíce čtený článek byl ten o dvojici dívek, které si lehly na koleje a projíždějící vlak ukončil jejich životy. Klikali jste v počtu téměř dvanácti tisíc. Abychom nebyli jen pesimističtí, hojné čtenosti se těšil právě onen den s dozorcem, který si přečetlo na čtyři tísíce lidí.

Když už mluvíme o čtenosti a počtech čtenářů, je tu ještě jedno “nej” – Olomoucká Drbna zaznamenala podle Google Analytics nejlepší měsíc od svého vzniku. Četlo ji celkem 136 500 z vás (to je, jako bychom téměř pětadvacetkrát naplnili Plecharénu), někteří dokonce i víckrát, takže nám to celkem dává 364 tisíc návštěv. To znamená, že se každý z těch 136 500 návštěvníků u nás zastavil 2,5 krát za měsíc. A za to moc děkujeme!

Doufáme, že se vám témata a zpravodajství, které se na Olomoucké Drbně objevují, líbí. A pokud ne, vždycky je prostor na zlepšení – v takovém případě nás kontaktujte na e-mailu sefredaktor@olomouckadrbna.cz, budeme se vašimi náměty zabývat.

Tak zase na začátku května nashledanou!

Autoři

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.