sobota 20. dubna 2024 Marcela

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Máme tu pro vás novou rubriku! Každé úterý zveřejníme na Olomoucké Drbně několik fotek nalezených mazlíčků, kteří skončili v některém z olomouckých útulků. Chtěli bychom, aby se o nich dozvědělo co nejvíce lidí a v tom nejlepším případě, aby našli svůj nový domov, kde o ně bude tím nejlepším způsobem postaráno.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt na útulek:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Lájoš


Starší pejsek jménem Lájoš má 10 roků, byl nalezen v prosinci 2015 v Hranicích na Moravě. Lájoš je malého vzrůstu a je vhodný i do bytu, k lidem je milým společníkem a má rád i ostatní psy. Je po operaci, kdy mu byl odstraněn močový kámen a je nutno jej po zbytek života krmit speciálními granulemi, aby se zabránilo vzniku nového kamene.

Bary


Čtyřletá fenka kavkazského ovčáka byla nalezena v prosinci 2015 v Horce nad Moravou. Svým velkým vzrůstem sice budí respekt, je to však velmi společenský pes, který vyžaduje společnost lidí.

Astra


Starší fenka boxera byla nalezena 4. 3. 2016 v Olomouci a stále se hledá její majitel. Fenka má na těle nádory. Pokud se majitel Astry nenajde, fenka bude nabízena k adopci.

 

Pomocné ruce

Kontakt na Pomocné ruce:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Ebinka


Ebinka je osmiměsíční fenka křížence malé velikosti. Za svůj život si toho zatím moc neužila. Nechodila na procházky, nikdo si s ní nehrál a nevěnoval se jí. Stále byla zavřená v bytě, většinou sama jen s kočičími kamarády. Zpočátku je bázlivá, ale protože je to ještě zvědavé štěně, rychle se otrká a stane se z ní hravý mazel. Na vodítku tahá, ale to se při pravidelných procházkách zlepší. Venkovní svět teprve poznává, a proto se leká každého zvuku. Potřebovala by k aktivním lidem, kteří by ji vynahradili to, co všechno dosud zameškala, a u kterých by byla právoplatným členem rodiny.

Želvíra


 

Želvíra je nesmírně mazlivá, ani ne roční kočička, která žila schovaná pod mostem přes Moravu, kde se jí nemilosrdně někdo zbavil. Silně naříkala a vykukovala po kolemjdoucích, aby se k nim mohla přidat. Protože měla veliký hlad, nevadil jí ani pejsek a došla s ním a paničkou až domů, kde dostala něco k snědku. Vše zhltala a spokojeně usnula.

 Želvíra si, bohužel, ze svého pobytu na ulici přinesla i zranění, pravděpodobně po srážce s autem. Měla zlomenou nožičku. Tu už má v pořádku.  Vzhledem k tomu, že u ní byly pozorovány stupňující se problémy s dýcháním, absolvovala další vyšetření, kterými byla zjištěna brániční kýla. Ta způsobila poškození přepážky mezi břichem a hrudníkem a následné přesunutí orgánů z břicha do hrudníku.

Následovala náročná operace, při které musela být Želvíra připojena k umělé plicní ventilaci, která za ni dýchala. Pokud by to tak nebylo, došlo by po otevření dutiny břišní ke kolapsu plic a udusila by se. Jednalo se o velmi závažný zákrok a opravdu jsme se o kočičku báli.

Naštěstí se operace, která trvala několik hodin, povedla,  orgány  se podařilo vrátit do dutiny břišní a zároveň pan doktor Želvíru i vykastroval.

Snad si z tohoto zranění odnese jen jizvu na bříšku. Je to moc milá kočička, vrněla dokonce i při vyšetření. Teď musí mít klidový režim a po vytažení stehů bude připravena odejít do nového domova.

Ája


Ája je devítiměsíční kočička, která je momentálně v depozitu nejdéle ze všech. Přišla jako divoké koťátko se svojí sestřičkou Májou. Obě holky se dlouho bály lidského pohlazení a proto také nemohly najít nový domov. Teď už se nebojí, nechá se pohladit a je ten největší raubíř. Její sestřička Mája jí 6.3.2016 odešla do adopce a Ája zůstala sama a zoufale čeká, až si i pro ni někdo přijde a nabídne jí milující domov.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.