úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #46: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Flíček, Čertík, Čurda, Vlastička a další mazlíci čekají na důležitý den v jejich životě. Na den, kdy si pro ně přijde nový pániček a vezme si je domů. Osud se k nim zachoval nemilosrdně, ale nyní čekají na další šanci. Možná to budete právě vy, kdo si odnese někoho z nich domů.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Flíček a Čertík

Kotěcí sourozence Flíčka a Čertíka vyhodil nějaký "dobrák" do kontejneru u základní školy. Naštěstí si jich všimla paní uklízečka, zavolala, a tak se kluci dostali k nám. Oba byli silně nachlazení, měli hnisavý zánět v dutinách i očích, museli jsme jim nasadit silná antibiotika. Flíček byl na tom nakolik špatně, že jsme ho museli krmit stříkačkou. Dnes už kluci vypadají daleko lépe, ale vyléčení ještě nejsou, a tak musejí být stále v karanténě.

Tomi

Tomi je nalezenec, přidal se ke kolonii toulavých koček a u nich se zdržoval. Je velice hodný a klidný kocourek. Někdo se ho ale chtěl zbavit, tak ho vyhodil na ulici. Nikdo ho nehledal, tak skončil v dočasce u naší hodné dobrovolnice. Nejlépe by mu bylo u starších lidí, kde by byl jen sám bez společnosti jiných koček.

Vlastička

Vlastička je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je úžasně mazlivá, nechá si bez problémů čistit ouška, stříhat drápky a podobně. Nejraději spí v posteli schoulená vedle člověka, kterého má ráda.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Ulrika

Ulrika je starší fenečka, kříženka jezevčíka. Je moc milá, hodná a mazlivá. Potřebovala by klidný milující domov na dožití. Ulrika má zákal na obou očích. 

Orby

Orby je starší pudlík, který se našel uvázaný u veterinární kliniky, takže jsme v podstatě asi ani nečekali, že se o něj někdo přihlásí. Je to veselý a hodný pes, tedy pokud po něm vyloženě nechcete něco, co se mu nelíbí, třeba dát košík nebo naočkovat, to pak má tendence vrčet. Nicméně ostříhat se nechal úplně v pohodě, takže to může být jen prostředím, ve kterém se momentálně nachází. S ostatními psy nemá žádný problém.

Čurda

Čurda je hodně mladý, cca devítiměsíční psíček malé velikosti. Je velice kontaktní, mazlivý a hravý, prostě normální, zdravé, odrostlé štěně. Na všech tlapkách má super ponožky, které jej dělají ještě milejším než je.

Čtěte více:

Autoři | Foto Pomocné ruce Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.