pátek 26. dubna 2024 Oto

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #77: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Dnešní mazlíci s sebou přináší i pozvánku na Den otevřených dveří Útulku LOZ Olomouc, který se koná dne 26.12.2017 od 11 do 14 hodin. Návštěvníci si mohou útulek prohlédnout, přinést hafanům něco na zub a samozřejmě si některého z nich vybrat jako nového člena rodiny.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Huňáč

Kocourek Huňáček je už postarší pán. Je to obrovský, kastrovaný kocour s delší srstí a je také obrovský mazel, který miluje hlazení (i na bříšku) a chování v náručí. Původně bydlel venku, kde ho hodní lidé krmili a starali se o něj - někdo jim ale začal vyhrožovat, že kocourkovi se něco stane, pokud z místa nezmizí. Hodní lidě si ho bohužel domů vzít nemohli, a tak se dostal k nám. Při vstupním vyšetření bylo bohužel zjištěno, že kocourek je FIV pozitivní. Ostatní vyšetření dopadla dobře, a tak má Huňáček velkou šanci na ještě krásný život v nové rodině. Podmínky umístění jsou u něj jen trošku složitější - musí být už jen v bytě bez přístupu ven, jako kočičí jedináček nebo kamarád ke stejně nemocné kočičce nebo kocourkovi a musí být krmen kvalitní stravou a doplňky na podporu imunity.

Pavlíček

Pavlíček je mladý kocourek, který byl nalezen s ošklivě poraněnou přední, pravou nožkou. Již podstoupil 2 operace - při první, v červnu, se mu musela zlomenina zafixovat kovovými destičkami a musel mít klidový režim, při druhé operaci za 2 měsíce mu byly kovové výztuže vyjmuty. Kocourek je stále v rekonvalescenci, nožka není ještě úplně srostlá, ale Pavlíček ji již začíná používat a došlapovat na ni. Prozatím mu jeho menší handicap v ničem nebrání, bez obtíží vyleze i na škrabadlo.

Piškot



Piškot je starší, mohutný kocourek. K nám se dostal s totálně zasvrabenýma ušima a silným zánětem ve zvukovodu, uši měl celé rozdrápané do krve. Ouška Piškota velmi bolela, což ztěžovalo naše snahy o jeho ošetření - byl velmi agresivní a pro kousnutí "nešel" daleko. Rozhodně k tomu také nepřispělo, že v té době nebyl kastrovaný. Dnes už má Piškot kastraci za sebou, je očkovaný, z nejhoršího je už venku - na ušní svrab zabral stronghold, na zánět uší antibiotika. Bohužel ale kocourkovi zůstala jeho nevypočitatelná povaha, kdy si s Vámi chvilku hraje, ale vzápětí se Vám do ruky zakousne. Hledáme pro něj domov s možností bezpečného výběhu ven, raději ke zkušenějším "kočkařům" a určitě ne k dětem. Noví majitelé musejí také počítat s tím, že záněty uší se mohou u Piškota opět objevit.
 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Malvin

Malvin je mladý kříženec pravděpodobně rotvajlera, který se našel jako třídenní štěně loni v prosinci. Bohužel se k nám 5.5. vrátil z osvojení. Na procházkách umí chodit na vodítku, tahá jen zpočátku, pak se zklidní. Chce poslouchat, jen ho zatím pořádně nikdo nic moc nenaučil. Potřeboval by najít zkušeného páníčka, který mu věnuje péči a lásku, zároveň však i pevnou ruku a výcvik, a vychová z něj správného psího parťáka.

Pim

Pim je asi dvouletý kříženec střední velikosti. Jeho předešlý život pravděpodobně nebyl příliš šťastný. Na hřbetě má několik velkých jizev, jako spálenin od elektrických drátů. Když přišel, byl jako „reklama na hlad“, bál se, byla to taková hromádka neštěstí. Teď je z něj veselý, hyperaktivní a kamarádský psík.

Gaspar

Gaspar je zhruba pětiletý kříženec. Je to takové malé veselé psisko, které má rádo společnost, procházky, ale také lenošení. Je čistotný a snese se z většinou ostatních pejsků.

Autoři | Foto LOZ, Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.