čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #81: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Zvířátka, která se dostala do milující rodiny, mají ohromné štěstí. Páníčci se o ně dobře starají, mají co jíst, kde spát a nemusí se bát o svůj život. Někteří bohužel takové podmínky nemají. Nemá je kdo hladit za oušky, drbat v kožíšku ani jim dát najíst. Jejich život není růžový, ale to vše se může změnit. Vy ho můžete změnit!

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Naďa

Naďa pochází z vesnice, kde se ke kočkám chovali všelijak, ale rozhodně ne hezky. K nám se dostala jako malé kotě odhodlané s lidmi již žádný kontakt nenavázat. Postupně u nás vyrostla v krásnou kočičí slečnu, která se přece jen pohladit nechá, ale musí se na ni pomalu a nejlépe také s něčím dobrým k snědku. Naďa je kastrovaná, očkovaná a testovaná na FIV/FeLV. Naďa by byla jistě spokojená na klidném místě někde v domečku se zahrádkou.


Holly 

Holly je půlroční kočička a je jedním z koťátek, které se podařilo zachránit ze zahrady opuštěného domu. Holly je drobná mourinka s rezavými znaky. K lidem je ze začátku ještě trochu opatrnější, ale lze si ji snadno získat porcí dobré konzervičky. Holly je hravá a zvědavá, očkovaná a odčervená, brzy ji čeká i kastrace. Její nový domov by mohl být v bytě i v domečku s bezpečnou zahrádkou a Holly by určitě uvítala společnost dalšího kočičího kamaráda.


Kulička 

Kulička je asi pěti letá, kastrovaná kočička z kolonie polodivokých koček od jednoho nákupního centra. Letos v zimě si sama k lidem přišla pro pomoc - její zdravotní stav se velmi zhoršil. Kulička měla silnou rýmu, postižené horní i dolní dýchací cesty a zánět v očích. Nyní je již z nejhoršího venku, ale stále je ještě v léčbě. Na nové prostředí si zvykla celkem rychle, je to trpělivá pacientka a už si také velmi užívá mazlení.

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Malvin

Malvin je mladý kříženec pravděpodobně rotvajlera, který se našel jako třídenní štěně loni v prosinci. Bohužel se k nám 5.5. vrátil z osvojení. Na procházkách umí chodit na vodítku, tahá jen zpočátku, pak se zklidní. Chce poslouchat, jen ho zatím pořádně nikdo nic moc nenaučil. Potřeboval by najít zkušeného páníčka, který mu věnuje péči a lásku, zároveň však i pevnou ruku a výcvik, a vychová z něj správného psího parťáka.

 

Tut

Tut je zhruba sedmiletý kříženec střední velikosti. Je to sympaťák, který miluje pohyb, procházky a společnost. Na útulku působí jako takový „hodný strejda“. Fenky a štěňata si nechá skákat po hlavě, hraje si s nimi a nemá problém ani s většinou psů. Je škoda, že už se pomalu stal inventářem útulku.

Šárka

Šárka je zhruba roční kříženka NO. Je hyperaktivní, přátelská, snášenlivá k ostatním psům i fenám. Umí pár základních povelů, ale většinou „na ně nemá čas“. Potřebovala by k aktivním lidem, kteří by zvládli její akční temperament.

Autoři | Foto LOZ, Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.