sobota 20. dubna 2024 Marcela

GLOSA: Olomouc v roce 2030? Drogerie, kam oko dohlédne, a pořád stejná plecharéna

Píše se rok 2030. Česká republika zažívá nejúspěšnější období v historii. Nemalou zásluhu na tom má třeba i Olomouc, evropské univerzitní město.

Česká republika v posledních letech prosperuje a stává se hlavním státem střední Evropy. Všichni k nám vzhlíží a chtějí se alespoň přiblížit naší vzkvétající ekonomice. Většinu zásluh za proměnu naší země má bývalý ministr financí a nynější prezident Andrej Babiš. Pivo stojí 8 Kč a ke každému pátému dostanete koblihu zdarma. Vládě se pořád daří oddalovat přijetí Eura a úspěšně tvrdí, že ještě nejsme ekonomicky připraveni. Premiérkou vlády je poprvé v historii žena, Michaela Marksová. Česká republika patří mezi státy s nejpestřejší národností. V posledním sčítání lidu bylo zjištěno, že počet obyvatel s českou národností klesla pod 50%. Atmosféra v česku je přátelská a nenajdeme zde jediného člověka, který by se dal označit za xenofobního. Uprchlická krize je minulostí. Nyní světem hýbe čínská migrace.

Olomouc – evropské univerzitní město

Evropská unie zvolila Olomouc jako hlavní univerzitní město Evropy. V hanácké metropoli již čtyři roky fungují dvě největší univerzity v Evropě. K Univerzitě Palackého se nedávno přidala Ekonomická Univerzita Ivana Langera. Mezi univerzitami neustále probíhá konkurenční boj. I díky tomu obě univerzity vzkvétají a otevírají se nové obory. Univerzita Palackého nedávno otevřela nový bakalářský program s názvem „Dějiny života bez internetu“.

Historické město spojené s technologiemi

V centru Olomouce jezdí MHD s umělou inteligencí, které nepotřebuje obsluhu. Po celém městě je striktně zakázáno jezdit klasickým autem. Můžete jezdit pouze s plně automatickým automobilem, který jezdí na elektřinu. I přes všechny tyto vymoženosti Olomouc neztratila svoje kouzlo a pořád patří mezi historická města. Jako důkaz vám musí stačit nebezpečné vymlácené chodníky, které už podle zastupitelstva budou co nejdříve opravené. Čeká se pouze na dotaci z Evropské unie. Na Horním a Dolním náměstí už jsou buďto jen prázdné výlohy, nebo drogerie.

Olomoucké trhy jsou známé po celém světě. Pro svůj velký úspěch už trhy nejsou pouze sezónní záležitostí, ale trvají celý rok. Většina stánků má výrobky pouze od firem, které vlastní Andrej Babiš. Jezdí sem lidé z celého světa. Číňané mají tak vyspělé technologie, že už nemusí jezdit do města osobně, ale pošlou letadlem pouze fotoaparáty a ty jim všechno vyfotí a vrátí se zpátky.

Jo, a plecharéna je pořád ve stejném stavu.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.