sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ready made vs. založení s.r.o.

PR článek

Společnost s ručením omezeným je dlouhodobě nejrozšířenější společností v České republice a není se čemu divit. Nízké náklady na její založení, relativně flexibilní základní kapitál a omezení ručení jsou jen některé z důvodů, proč s.r.o. na českém trhu „rostou jako houby po dešti“.

Uvažujete-li o pořízení s.r.o., nejspíš už jste se pokusili na internetu vyhledat, jak na to a zjistili jste, že založit si s.r.o. svépomocí není už v současnosti jediným a rozhodně ne tím nejelegantnějším řešením. Na trhu dnes funguje celá řada agentur, které za vás založí společnost na klíč dle zadání nebo zprostředkují přímo prodej s.r.o.

Orientujete-li se v právu a čtení zákonů vám nedělá problém, je samotně založení s.r.o. vlastně celkem jednoduchou záležitostí, pro kterou občanský zákoník a zákon o obchodních korporacích nabízí poměrně podrobný návod. Společnost je založena zakladatelským právním jednáním (zakladatelskou listinou nebo společenskou smlouvou) ve formě notářského zápisu, které musí ze zákona obsahovat některé podstatné náležitosti jako název, sídlo, výši základního kapitálu nebo určení statutárního orgánu. Základní kapitál se následně splácí na bankovní účet zřízený přímo pro tento účel a splacení alespoň 30 % je podmínkou, kterou je třeba splnit před podáním návrhu na zápis do obchodního rejstříku. Je tak třeba si předem rozmyslet, jaká výše základního kapitálu odpovídá potřebám společnosti a zároveň je ve finančních možnostech jednotlivých společníků.

Pokud nemáte potřebu si společnost personalizovat do nejmenšího detailu včetně jednotlivých ustanovení společenské smlouvy, bude bezpochyby jednoduší poohlédnout se pod nabídce ready made s.r.o., tj. společností předzaložených a zapsaných do obchodního rejstříku, které ovšem nikdy nevyvíjely žádnou činnost a vznikly čistě za účelem jejich dalšího převodu. Taková společnost má standardizované znění společenské smlouvy a zejména již splacený základní kapitál, proto se nemusíte bát ručení za závazky společnosti.

Když se navíc obrátíte na některou z renomovaných agentur, můžete se spolehnout na rychlé vyřízení všech potřebných smluv a související dokumentace a dále také zajištění zápisu změn do obchodního rejstříku. Jedná se obvykle o záležitost několika dní a vy tak budete moci začít podnikat v podstatě okamžitě.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.