pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Letošní podzimní Flora láká na plné sklepy a spíže. Vyhrajte na ni lístky!

Šťavnatá jablka, vyzrálé hrušky, chutná rajská jablíčka i urostlé dýně, květáky a hlávky zelí. Právě ty budou hrát hlavní roli při podzimní etapě Flora Olomouc 2016 od 20. do 23. října na olomouckém výstavišti. Motto 21. celonárodní výstavy ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc 2016 totiž zní Plné sklepy a spíže. Návštěvníci se mohou těšit také na tradičně oblíbený festival gastronomie a nápojů Olima, Podzimní zahradnické trhy či projekt Rozkvetlé památky.

Sklepy a spíže zaplněné ovocem a zeleninou té nejvyšší kvality čekají na návštěvníky především v hlavní expozici v největším pavilonu A. Nejlepší tuzemští pěstitelé z řad členů Zelinářské unie Čech a Moravy, Ovocnářské unie ČR a Výstaviště Flora Olomouc se představí ve společném projektu Rok řemesel. Stánek Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR mohou lidé navštívit ve čtvrtek 20. října.

Podzim na talíři

Festival gastronomie a nápojů Olima nabídne návštěvníkům výstaviště osvědčené taháky v podobě Dnů moravských vín s řízenými degustacemi, Grand Prix ovocných destilátů Flora košt či soutěže cukrářů a kuchařů Olima Cup.

Chybět na letošní podzimní Floře nebude ani společná expozice Českého zahrádkářského svazu s prodejem burčáku a vín nebo vyhledávaným poradenstvím.

Olomoucké památky opět rozkvetou

Před pavilonem A se lidé mohou pokochat také přehlídkou ovocných školkařských stromků a keřů pod záštitou Školkařského svazu OU ČR. Podzimní zahradnické trhy tradičně zaplní Smetanovy sady.

Také letos zkrášlí vybrané olomoucké pamětihodnosti květinová výzdoba v rámci akce Rozkvetlé památky. Brány podzimní Flory Olomouc 2016 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, v neděli do 17 hodin. Více na webu www.flora-ol.cz.

Výstava bude otevřena denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné činí 120 Kč při platbě na místě a 100 korun při nákupu lístků předem online. Zlevněné vstupenky stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné je 210 Kč.

Soutěž o lístky na podzimní Floru jsme ukončili. Výherci se stávají:

A. Vaníčková

D. Krummer

H. Pášová

L. Kráčmarová

P. Šindelářová

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.