pátek 3. května 2024 Alexej

DRBNA VAŘÍ: Holky, hubneme do jarních šatů!

Venku to chvílemi vypadá už docela jarně, taky vás to sluníčko tak nabíjí pozitivní energií? Mě osobně už pomalu ale jistě opouští chutě na všechno to těžké a „spací“ jídlo a začínám spíš přemýšlet nad jarním detoxem, ale o tom až příště. Teď si dáme něco mezi jarem a zimou – salát z pečené zeleniny s oříšky a fetou.

Tenhle jsme vykouzlili s mým mužem vlastně náhodou, když jsme doma v kuchyni experimentovali a vymýšleli „co budeme“… Možná si budete číst víckrát za sebou seznam ingrediencí a říkat si, jestli jsem se nespletla s tím koprem. Věřte mi, že nespletla. Výsledná chuťová kombinace je překvapivě šíleně dobrá. A bonus - salát se vám může v nadcházejícím postním období docela hodit, zasytí totiž stejně dobře, jako kus masa!

Na salát budete potřebovat:
Dýni 
2 – 3 ks červené řepy
2 - 3 hrsti ořechů 
Hrst kopru
Olivový olej, sůl, pepř
1 balení fety
2 – 3 lžičky chilli karamelu a protože neděláme reklamu, napíšu vám jediné – googlete ten s černým víčkem! 

Dýni a řepu si nakrájejte na menší kostičky, zalijte olivovým olejem rozmíchaným s chilli karamelem tak, ať jsou všechny kousky pěkně obalené ale neplavou vám v té směsi, osolte, opepřete. Přisypte ořechy nasekané na menší kousky, zabalte do alobalu a dejte péct do trouby rozehřáté na 200°C na cca 40 minut, než bude zelenina měkká (ale ne na kaši). Po vychladnutí přidejte fetu nakrájenou na kostičky, čerstvý kopr a podávejte.

Další varianty? Jasně že máme! 

Salát si můžete obměňovat dle vaší chuti, skvěle chutná s čerstvým špenátem, bez kopru a s koriandrem, jako další variantu můžete přidat třeba uvařenou čočku a červenou cibulku. 

Autoři

Štítky drbna vaří, recepty, salát

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.