úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sobota jako stvořená pro milovníky vín, budou se konat vinné slavnosti

Olomoucké vinné slavnosti zpříjemní Olomoučanům i návštěvníkům města celou nadcházející sobotu. Od 10 do 19 hodin se Horní náměstí promění v krásnou „open-air“ vinotéku. Tentokrát se mohou návštěvníci těšit například i na speciální nabídku vinařů z maďarského města Pécs či sýry z nizozemského Veenendaalu.

„Jako každý rok se můžeme těšit na kvalitní vína z Moravy z různých oblastí, bio produkci a přehlídku umění našich vinařů. Svá vína a vinařství bude prezentovat 11 moravských vinařství a 6 vinařství ze zahraničí,“ popisuje sobotní nabídku organizátorka vinných slavností Jana Šubová za Olomouckou vinnou společnost. V letošním roce v Olomouci přivítáme zástupce našich partnerských měst Bratislavy, maďarské Pécse a nizozemského Veenendaalu.

Vede tradičně perfektních odrůd vína budou návštěvníky čekat i speciality. Například vinařství Mrázik přiveze ze Slovenska do Olomouce jedinečné rybízové víno Děvínský ribezlak. Zúčastní se i dvě vinařství s víny z jihomaďarské oblasti, která patří mezi vyhlášené svým kvalitním vínem a tradicí, sahající až do dob antického Říma. Firma Ko van Beek z Nizozemí přiveze do Olomouce nabídku prvotřídních sýrů.

Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program, který má ambici pobavit všechny generace. Nebude chybět cimbálová muzika a dětský koutek.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.