pátek 29. března 2024 Taťána

Matamar: Věříme, že Stronghold festival bude patřit k nejlepším akcím tohoto druhu

Olomoucký Stronghold festival se nezadržitelně blíží, a tak jsme pro vás vyzpovídali další DJs, tentokráte rovnou dva. Říkají si Matamar, jsou z Česka, ale jejich jedinečný projev je slyšet na tisíce kilometrů za hranicemi naší země.

Na jaké nejlepší akci podobné festivalu Stronghold jste kdy byli?
Za dobu, co se pohybujeme na taneční scéně, jsme měli možnost navštívit nebo vystupovat na mnoha festivalech, a můžeme říct, že každý má nějaké své kouzlo. Letos tomu nebude jinak, a věříme, že Stronghold bude patřit k těm nejllepším.

Máte rádi i jinou hudbu?
Rozhodně nejsme zarytí posluchači jednoho stylu, a to jak v elektronické hudbě, tak i mimo ni. I v ostatních žánrech se dá hledat inspirace, a také je občas potřeba si vyčistit hlavu od jednoho stylu.

Kdo jsou vašimi oblíbenými interprety?
Snažíme se hledat zajímavé tracky od nových, ale i třeba ne tolik známých jmen. Kdybychom měli zmiňovat někoho z aktuálně oblíbených, tak se nám velice líbí sound dvojice Merk & Kremont.

Jak vnímáte festival Stronghold?
Rozhodně je za ním vidět velké nadšení a profesionální přístup. Myslím, že se máme určitě na co těšit.

Jaký je váš názor na dnešní hudební scénu?
Rozhodně je daleko více rozmanitá, než tomu bylo dříve. Každou chvíli vzniká nový žánr či subžánr, a díky moderním technologiím je možné se dostat ke spoustě zajímavých interpretů, kteří by třeba dříve neměli šanci svoji hudbu prezentovat.

Co podle vás musí mít člověk v sobě, aby měl šanci dotáhnout to někam jako profi DJ?
Na to asi neexistuje nějaký návod, podle kterého by byl zaručený úspěch. Určitě je důležité odhodlání a silná vůle jít si za svým snem, a důležité je také nikdy nepolevit.

Kde aktuálně býváte nejvíce slyšet?
Samozřejmě musíme zmínit náš domovský klub, a to pražský Duplex, který patří rozhodně mezi nejlepší kluby u nás. Pravidelně je nás každý měsíc slyšet tam, a ve zbylý čas obrážíme zbytek naší republiky. (smích)

K čemu se dá přirovnat výkon DJ při hraní na festivalu jako je Stronghold?
Pokud DJ do svého vystoupení dává veškerou energi, rozhodně to není procházka parkem. Však se na nás přijďte podívat na Stronghold, sami uvidíte, jak budeme vypadat, až dohrajeme...

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.