pátek 26. dubna 2024 Oto

Africké trhy se v sobotu a neděli zase vrátí do Olomouce, tentokrát se budou konat v Šantovce

Česko-ugandský projekt ovoce dovezeného přímo z Ugandy přijíždí tento víkend polechtat chuťové buňky všech olomouckých fajnšmekrů. Tentokrát v novém prostoru. Ve spolupráci s Galerií Šantovka se pro vás chystá víkendový pop-up store přímo uprostřed nákupního střediska.

Vice informací na africketrhy.cz nebo virunga.cz, Facebooku či Instragramu.

Všichni návštěvníci mohou v sobotu a neděli ochutnat ovoce nejvyšší jakosti z Ugandy a Zanzibaru. Přesně takové, jaké má být – zralé, voňavé, utržené s láskou k přírodě. Jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, několik druhů marakují, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího na vás čeká k volnému prodeji. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Asie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostanu, rambutanu a dalších originálních produktů z místní výroby.

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie, nakoupeny v plné zralosti od farmářů za férové ceny. Narozdíl od produktů, které jsou běžně dostupné v supermarketech, jsou Virunga plodiny sklízené teprve až když skutečně uzrají. Potom jsou letecky přepravovány přímo do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací. Dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," popisuje zvláštnost ovoce Lucie Mušková z Virungy. 

Pop-up store v Galerií Šantovka bude otevřen 14. a 15.září 2019 od deseti hodin dopoledne a potrvá do čtyř hodin odpoledne v každýz těchto dní. Všechny produkty budete moci na místě zakoupit i ochutnat. K platbě budete moci využít i platební terminály. Vstupné se neplatí. 

 

Tisková zpráva | Foto Facebook Virunga

Štítky virunga, Afrika, trhy, ovoce, Šantovka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.