středa 21. února 2024 Lenka

Dnešní tip na polední menu: Grilovaný tuňák, šáfránové rizoto a vinná demi glace

Ještě nevíte, kam dnes zajít na oběd? Olomoucká Drbna má jasno! Na dnešní, obvzláště chutné menu zašla naše Olomoucká Drbna do Atmosphere restaurantu do nejvyšších pater Šantovky. Mňam!

Co: Business lunch

PŘEDKRM:  Hovězí carpaccio, rukola, hoblinky Parmiano Reggiano
HLAVNÍ CHOD: Králičí hřbet, hráškové pyré, glazovaná zelenina
                           Grilovaný tuňák, šafránové rizoto, vinná demi glace
DEZERT: Jemná krupičná kaše, karamelový oplatek, pečené jablko, rumový prach

Kdy: 11:30 - 15:00

Kde: Atmospehere restaurant v Galerii Šantovka

Pro zahnání hladu a zároveň maximálního uspokojení vašich chuťových pohárků pro vás dnes naše Olomoucká Drbna vytipovala Business menu v olomouckém Atmospehere restaurantu. A proč? Uvidíte sami.

Business lunch nabízí jako předkrm Hovězí carpaccio, což je tradiční italský předkrm, hoblinky sýra Parmiano Reggiano musí před konzumací zrát neuvěřitelných 24 měsíců.

Z hlavního chodu máte na výběr hned ze dvou variant. Tou první je králičí hřbet s hráškovým pyré a glazovanou zeleninou, jako druhou variantu můžete zvolit grilovaného tuňáka s šafránovým rizotem a vinnou demi glace. Tuňák pochází ze Srí Lanky, šáfrán se zase považuje za nejdražší koření, na jeden gram tohoto vzácného koření je zapotřebí až 100 000 pestíků.

Jako dezert ochutnejte jemnou krupičnou kaši, díky které zavzpomínáte na dětství. Ale nebojte, kuchaři v Atmosphere připravují tento pokrm moderně, krupičnou kaši vytvářejí formou pěny přes šlehačkovou lahev.

Dobrou chuť!

 

Chcete i vy mít svůj tip? Napište na sefredaktor@olomouckadrbna.cz

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.