pátek 26. dubna 2024 Oto

Dnešní tip na polední menu: Filet ze pstruha, máslová omáčka s kmínem, špenát a šťouchané brambory

Ještě nevíte, kam dnes zajdete na oběd? Olomoucká Drbna pro vás má jedinečný tip na polední menu, na kterém si jednoznačně smlsnete. Dnes jsme zašli do Konviktu, kde si pro vás dnes šéfkuchař připravil filet ze pstruha s máslovou omáčkou a kmínem, špenátem a šťouchanými bramborami.

Co: Filet ze pstruha, máslová omáčka s kmínem, špenát a šťouchané brambory

POLÉVKA: Rajčatová s bazalkou
HLAVNÍ CHOD: Filet ze pstruha, máslová omáčka s kmínem, špenát a šťouchané brambory
DEZERT: Citrónovo ricottový koláč

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala výborný oběd v restauraci Konvikt v centru Olomouce. Ostatně, přesvědčit se můžete sami.

Dnešní polední menu startuje výtečnou polévkou, a to poctivě připravovanou rajčatovou polévkou s čerstvou bazalkou. Právě čerstvá bazalka dodá celé polévce šmrnc a dokáže tak dokonale připravit vaše chuťové buňky na hlavní chod.

Hlavní chod, filet ze pstruha s máslovou omáčkou a kmínem, špenátem a šťouchanými bramborami, je ideální volbou pro lehký, ale přitom výživný a velmi chutný oběd. V dnešním dusném počasí je pstruh v kombinaci s lehkou máslovou omáčkou a špenátem ideálním pokrmem, který vás příjemně zasytí a dodá energii k pátečnímu odpoledni.

Jako dezert se dnes v Konviktu podává chutný a krásně vypadající citrónovo ricottový koláč, což je svěží sladká tečka na závěr tohoto chutného menu.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například variaci grilovaných sýrů s domácí hroznovou marmeládou se salátem a chlebem, nebo na vařeném hovězím masu s koprovou omáčkou s vařenými bramborami. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě, na výběr máte limonádu z čestvých pomerančů či grepů, dát si můžete ale i zázvorou či mátovou variantu.

Dobrou chuť!

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.