čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Dnešní tip na polední menu: Hovězí steak "Rossini" s rukolou a vinnou omáčkou

Už se vám sbíhají sliny na dnešní polední menu? Tak zpozorněte, protože dnes pro vás máme tip na výborný oběd. V Atmosphere restaurantu totiž dnes servírují opravdový gurmánský skvost...

Co: Hovězí steak "Rossini", rukola, vinná omáčka

STARTER: Smažený losos v panco strouhance
POLÉVKA: Krémová dýňová s chilli, zázvorová pěna
HLAVNÍ CHOD: Hovězí steak "Rossini", rukola, vinná omáčka
DEZERT: Mrkvový koláč se švestkovou zmrzlinou a mandlovou drobenkou a jedlými květy

Kdy: 11:30 - 15:00

Kde: Atmosphere restaurant

Dnes pro vás naše Olomoucká Drbna vybrala vskutku vynikající oběd v Atmosphere restaurantu v horních patrech Galerie Šantovka, na kterém si skvěle pochutnáte a zároveń bude váš dnešní oběd opravdovým zážitkem. Ostatně, přesvědčte se sami.

Celé business menu startuje amuse bouche, což je smažený losos v panco strouhance a salátkem s šafránovou majonézou, který dokonale nastartuje vaše chuťové buňky na jedinečné menu, které vás čeká.

Následuje výtečná polévka, a to krémová dýňová s chilli, krásně nazdobená zázvorovou pěnou. Je uvařena z máslové dýně, která je charakteristická svým tvarem hrušky, pochází ze Střední Ameriky a lidsvu je známá už od dob Inků. Je bohatým zdrojem vlákniny, ale také vitamínu A a C.

Hlavní chod, hovězí steak "Rossini" s rukolou a vinnou omáčkou, je dokonalým zážitkem pro vaše chuťové buňky. Pochází z jedenadvacet dní stařeného masa suchou metodou, která probíhá mezi 0°C - 1°C při 70 % vlhkosti. Kachní játra foie gras dodávají celému pokrmu šmrnc, jsou původem z Francie a pochází z překrmovaných hus s omezeným pohybem.

Jako dezert nám byl doporučen mrkvový koláč se švestkovou zmrzlinou a mandlovou drobenkou a jedlými květy, což je ideální tečka na závěr celého business menu.

Dobrou chuť!

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.