čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Dnešní tip na polední menu: Vařené hovězí na celerovém pyré s křenem a chlebovými chipsy

První oběd pracovního týdne byste rozhodně něměli jen tak odbýt, proto pro vás Olomoucká Drbna opět vytipovala obědové menu v centru Olomouce, na kterém si zaručeně pochutnáte. Opět volila polední menu v Denisově Šest, kde byla posledně nadmíru spokojena.

Co: Vařené hovězí na celerovem pyré s křenem a chlebovými chipsy

POLÉVKA: Mrkvová se zázvorem
HLAVNÍ CHOD: Vařené hovězí na celerovém pyré s křenem
DEZERT: Hraběnčin řez

Kdy: 11:00 - 15:00

Kde: Denisova Šest

Dnešní polední menu startuje výbornou čerstvou mrkvovou polévkou se zázvorem, která dokáže dokonale připravit vaše chuťové buňky na zbytek celého menu. Svěžest polévky dá navíc zavzpomínat na teplé letní dny.

Hlavní chod, vařené hovězí na celerovem pyré s křenem, je netradičním, leč chutným a zdravým jídlem, které se hodí nejlépe spláchnout půllitrem dobrého čepovaného piva. Anebo alespoň tím nealkoholickým. Olomoucká Drbna však garantuje, že vám bude měkké masíčko v kombinaci s celerovým pyrém chutnat.

Jako dezert nám byl doporučen hraběnčin řez neboli jablečný koláč s ořechy a drobenkou. Jak je vidno, venku už to na nějaké velké teplo nevypadá, a jablečný koláč dokonale evokuje přicházející podzim, padající listí, a kdo ví ... třeba i babí léto.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v restauraci Denisova Šest dnes dát marockou cizrnovou polévku či klasický, leč vynikající kuřecí vývar s masem, z hlavních chodů pak Denisova Šest nabídne grilovanou zeleninu s bazalkou a pašírovaným vejcem či pikantní masovou koftu s petrželovými bramborami a asijským salátkem. K pití vám obsluha nabídne například domácí zázvorou limonádu nebo čepované pivo Bernard.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.