sobota 27. července 2024 Věroslav

Tip na pondělní menu: Gnocchi se špenátem ricottou a parmezánem

Máme před sebou pět pracovních týdnů a pokud chcete začít hned pondělí s úsměvem, určitě vám v tom pomůže dnešní tip Olomoucké Drbny na obědové polední menu, na který dnes zašla do restaurace Konvikt.

Co: Domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem

POLÉVKA: Krémová cibulačka se sýrovými krutony
HLAVNÍ CHOD: Domácí
 gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem
DEZERT: Dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnešní polední menu startuje výtečnou a hlavně poctivou domácí cibulačkou, které dodají šmrnc sýrové krutony. Recept na tuto polévku pochází z Francie a je bohatá na sodík a draslík.

Hlavní chod, domácí gnocchi se špenátem ricottou a parmazánem, je kombinací, která snoubí chuť těstovin, lehkost parmezánu a čerstvost špenátu a vytváří tak ideální svěží pokrm pro pondělní oběd.

Jako dezert nám byl doporučen dortík pavlova prokládaný šlehaným mascarpone a ovocem. Na sladkém a krásně vypadajícím dortíku nechybí borůvky nebo třeba jahody. Sladký dortík na závěr působí jako skvělá, osvěžující tečka na konci obědu.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na roládě z mletého masa plněné mozzarelou nebo na penne s rybím ragú. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.