pátek 26. dubna 2024 Oto

Tip na polední menu: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou

Podle počasí už tu asi máme doopravdy podzim, tak proč se nenaladit i podzimně laděným obědem. Dnes jsme pro vás vybrali tematický a výborně chutnající oběd v Restauraci Konvikt, koukněte!

Co: Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou

POLÉVKA: Valaššská kyselice
HLAVNÍ CHOD: 
Pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou
DEZERT: Koláč z lineckého těsta s tvarohem a švestkami

Kdy: 11:00 - 14:00

Kde: Restaurace Konvikt

Dnešní polední menu startuje výtečnou, klasickou valašskou kyselicí, ideální polévkou na zahřátí v těchto sychravých pracovních dnech.

Hlavní chod, pečená krkovice s dýňovým pyré a sezónní zeleninou, dá vzpomenout na to, že podzim už je sice tady, nese s sebou ale i mnoho dobrého. Třeba lahodné dýně, z kterých je dnes připraveno pyré na propečenou krkovici. Sezónní zelenina už jen celému pokrmu dodá ten pravý šmrnc.

Jako sladkou tečku si doporučujeme dát dnešní čerstvý domácí kolář z lineckého těsta s tvarohem a šveskami a zakončit tak dnešní výborné obědové menu.

Mimo tipu dne Olomoucké Drbny si můžete v Konviktu na oběd pochutnat například na penne s rajčaty či mletém holandském řízku s bramborovou kaší. K pití obsluha doporučí skvělé pivo značky Bernard nebo lokální, lahodný Chomout, z nealka jsme si pochutnali na čerstvé domácí limonádě.

Dobrou chuť!

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.