čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Flora Olomouc bude na podzimní přehlídce kontrolovat počet návštěvníků

Pečlivě kontrolovat počty návštěvníků budou kvůli nařízením vydaným v souvislosti s rostoucím počtem nákaz koronavirem organizátoři podzimní přehlídky ovoce a zeleniny Flora Olomouc - Hortikomplex, kterou od 1. do 4. října za zpřísněných hygienických opatření ožije Výstaviště Flora v Olomouci. V hlavním pavilonu A bude počet návštěvníků regulován na 500, v ostatních pavilonech na stovku. Novinářům to dnes řekla ředitelka Výstaviště Flora Eva Fuglíčková.

Vedení Výstaviště Flora organizaci podzimní výstavy konzultovalo s hygieniky. Podle Fuglíčkové má areál olomouckého výstaviště rozlohu 17 hektarů a při letní etapě výstavy Flora v něm v jednom okamžiku nebylo více než tisíc lidí, což je aktuální limit pro pořádání venkovních akcí. Počet návštěvníků v pavilonech budou kromě pořadatelů hlídat i kamery.

Pracovníci Výstaviště Flora budou dohlížet i na to, aby lidé při vstupu do pavilonů měli nasazeny roušky. U vstupů budou stojany s dezinfekcí. Výstaviště má rozlohu několik desítek tisíc metrů čtverečních, takže podle Fuglíčkové nebude problém rozmístit expozice i stánky tak, aby se zamezilo kumulaci návštěvníků a byly dodrženy předepsané rozestupy nejméně dvou metrů. Pracovníci budou průběžně dezinfikovat toalety i restaurační zařízení.

„Pokud se opatření ještě zpřísní, tak se tomu přizpůsobíme," podotkla Fuglíčková. V případě razantního snížení početního limitu pro návštěvníky hromadných akcí by ovšem vedení Výstaviště Flora zřejmě stálo před rozhodnutím, zda podzimní akci uspořádat. „Záleží na tom, jaká další opatření budou ze strany vlády. Věříme ale, že se povede Floru uskutečnit, byť by lidé i venku nosili roušky," podotkla Fuglíčková.

Hlavní expozice podzimní Flory bude zaměřena na vnitřní složení a zdraví prospěšné látky v rostlinách a jejich plodech. Součástí výstavy bude i tradiční festival gastronomie a nápojů Olima a zahradnické trhy. Podzimní Flora bude mít bohatý doprovodný program. Zrušena ale byla akce Hanácká včela, jelikož mezi organizátory z řad včelařů je mnoho seniorů, kteří mají v době rostoucího počtu nákaz obavy účastnit se hromadných akcí.

Jarní Flora byla letos kvůli pandemii koronaviru zrušena, stalo se tak poprvé za 60 let existence této výstavy. Na letní etapu Flora Olomouc se pak v srpnu přišlo podívat 15.000 lidí. Počet návštěvníků byl zhruba o 5000 nižší než loni v létě, avšak předčil očekávání vedení výstaviště.

Foto flora-ol.cz

Štítky pěstování, hobby, koronavirus, Flora Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.