pátek 29. března 2024 Taťána

Cvičte s Drbnou: Tři cviky na zpevnění celého těla, které můžete dělat doma

Je nám to jasné – po Vánocích se cítíte jako balón a už si chystáte novoroční předsevzetí s cílem celý přístí rok hubnout. Máme pro vás dobrou zprávu v podobě třech jednoduchých cviků, díky kterým můžete začít zpevňovat každičký sval v těle už teď.

Plank

U Planku je nejdůležitejší zaujmout dobrou výchozí pozici. Snažte se, abyste měli ramena a ruce v jedné rovině. Zpevníte střed těla, stáhnete zadek a podsadíte pánev. Jakmile jste ve výchozí pozici, s nádechem zvednete protichůdné končetiny (levá ruka x pravá noha, pravá ruka x levá noha). Snažíte se dostat tělo do jedné roviny, v pozici se snažte vydržet několik vteřin. Poté vyměníme končetiny. Pro lepší koordinaci je dobré začít zvednutou nohou, a až máte jasnou oporu ve třech bodech, přidáte i ruku.

Stoj na rukou

Pokud vám to okolnosti doma dovolí, není moc lepších cviků na zpevnění celého těla, než právě stoj na rukou. Začínáte zády ke stěně, pokrčte nohy a opřete se dlaněmi o zem. Poté pomalu posunujte jednu nohu po stěně, poté přidejte druhou. Poté se pohybem natažených rukou srovnejte vertikálně se stěnou. Důležité je mít pořád oporu v rukou a nekrčit je, poté by jste se pravděpodobně celí zhroutili. Ve stojce s oporou u zdi vydržte pár sekund a povolte. Celý cvik několikrát opakujte.

Střídání vzporu a podporu

 

U střídání vzporu a podporu začínáme na rukou a loktech, celé tělo zpevněné. Poté jdeme jen na jeden loket, přitom dbáme pořád na zpevnění celého těla. Položíme na podložku i druhou dlaň, při snížení se do podporu zase použijeme nejprve druhou ruku. Ve vzporu a podporu vždy chvíli vydržíme.

U tohoto cviku je nejdůležitejší, aby pánev zůstala nehybná a co možná nejvíce na jednom místě. Také je důležité držet tělo ve vodorovné pozici a nevytáčet se rameny do stran.

Pod vedením Doroty Dzikové cvičíme ve Fitness Sokol v centru Olomouce, více informací najdete zde.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.