sobota 11. května 2024 Svatava

S vodáckou navigací vás už žádné jezy nepřekvapí

Letní počasí posledních dnů přináší nápady a myšlenky na to, vyjet si někam na vodu. Představíme vám aplikaci, se kterou budete brázdit řeky vždy připraveni a nebudete si muset klást otázky typu: „Jak je to do kempu ještě daleko?“

Chystáte se v létě sjet Berounku, Lužnici, Nežárku, Ohři, Orlici, Otavu, Sázavu nebo vodáckou mekku Vltavu? Pak je tato aplikace, především pokud se chcete vypravit na jednu ze jmenovaných řek poprvé, ideální vychytávkou.

Nejprve si v aplikaci vyberete řeku, po které se budete plavit, úsek, který chcete jet a následně je jen na vás, co vše chcete, aby vám vodácká navigace ukazovala. Můžete si nechat zobrazit všechna tábořiště, občerstvení, zajímavosti, půjčovny lodí, obce, kterými budete proplouvat a hlavně jezy. Ty jsou vždy zrádné a jsou ještě zrádnější, pokud jste vodák začátečník. Aplikace vám nabídne fotku a také mapku, na které je vidět, kudy je nejlepší jez sjíždět, případně jestli je  vůbec sjízdný. Takovéto informace se rozhodně hodí, protože v případě lidí, kteří nemají žádné zábrany a zároveň žádné zkušenosti, to může bohužel dopadnout i nepříjemným zraněním. A to už se vám pak hodí spíše aplikace Záchranka, o které jsme dříve psali.

Zároveň díky navigaci vždy přesně víte, kde se nacházíte, a tudíž máte i přehled o tom, za jak dlouho budete v požadovaném cíli. Stačí zapnout GPS pozici a víte vše. Je pravda, že na takovém „voleji“, čili stojaté vodě, to většinou není dobrá zpráva.

Nyní už nemusíte na vodu tahat papírové kilometráže, protože vše, co budete potřebovat, máte v „kapse“ respektive v bandasce nebo lodním pytli. Mobil je totiž vždy skladnější.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.