pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberec – město mnoha podob

PR článek

Liberec je město, které vás uchvátí. V poslední době se stává oblíbeným cílem filmových štábů z celého světa, nemělo by tedy uniknout ani vaší pozornosti. Své návštěvníky upoutává svou rozmanitostí – každý si tu najde to své.

Nádherná architektura v centru města, jehož prohlídku si můžete zpříjemnit posezením v některé z kaváren či restaurací. Zdejší zoologická zahrada láká nejen na oblíbené bílé tygry a v botanické zahradě můžete vidět řadu unikátů, jako například nejstarší kamelie či nejdéle pěstovanou bonsaj v Evropě. Moderní science centrum iQlandia vás vtáhne do světa chytré zábavy a fascinujících experimentů. Na Ještěd se z centra Liberce snadno dostanete i tramvají a nádhernou přírodu Jizerských hor máte na dosah, ať už ji chcete objevovat pěšky, nebo na kole. Je toho opravdu hodně a to vás ještě jeden bonbonek čeká. Nově zrekonstruovaný Grand Hotel Imperial totiž otevřel i 29 designových pokojů známých českých architektů. A ty rozhodně stojí za pozornost!

Hotel Imperial v Liberci byl postaven ve 20. letech minulého století jako  konstruktivistická stavba s prvky art deco. V 80. letech prošel nechvalně proslulou „renovací“, která pohřbila téměř vše z jeho prvorepublikového kouzla. Po sametové revoluci navíc budova řadu let chátrala a záchranou se jí stalo až to, že ji koupil liberecký hoteliér Lukáš Pytloun. Po rozsáhlé rekonstrukci bylo na podzim roku 2015 otevřeno prvních 67 pokojů a na začátku letošního léta k nim přibyly i designové pokoje, které navrhovali přední čeští architekti a designeři. Každý pokoj je naprosto unikátní a hosté v něm mohou prožít svůj vlastní příběh.

Vstupte do světa ojedinělého designu a nechte se přenést do Hollywoodu, či tajemné říše za zrcadlem, do zámeckého pokoje či unikátní galerie, do obrazu Pieta Mondriana či hravého světa řezané grafiky.

Ač to nebylo podmínkou zadání, někteří architekti se ve svých návrzích nechali inspirovat Libercem a jeho okolím. Například pokoji s názvem Kráska severu architektky Mariky Tafatové dominuje velké dřevěné čelo, které kopíruje linii ještědského hřebene. Čelo je navíc podsvícené LED páskami, jež mohou měnit barvy. Můžete si tedy vybrat, jestli budete usínat pod Ještědem, za kterým jako kdyby zrovna zapadalo slunce, nebo mu dáte barvu úplně jinou. Jednotlivé odstíny se mohou měnit a vzájemně prolínat, takže pokoj získá pokaždé jinou atmosféru.

V pokoji architekta Martina Uhera s názvem Industrial Flat na první pohled upoutá celostěnová fototapeta s obrazem starého Liberce. Veškerý nábytek v tomto pokoji je navržený a vyrobený přímo pro tento pokoj, takže například lustry kopírují tvar dominanty zdejšího kraje – Ještědu. Další fototapetu, tentokrát se záběrem přímo ze střechy hotelu Imperial, najdete  na pokoji s názvem On the Roof, který navrhl architekt Vít Janečka. Pokoj je industriálně laděný a například koupelna je od zbytku pokoje oddělená posuvnou kovovou stěnou.

Jasné spojení s Libercem a nedalekými Jizerskými horami mají i dva pokoje architekta Davida Vávry – Ještědský pokoj a Jizerský pokoj. Jakmile vstoupíte do Jizerského pokoje, okamžitě zapomenete, že jste v centru stotisícového města. Přenesete se totiž do malebné chalupy v Jizerských horách, která je kolem dokola obložená dřevem. Stěně naproti posteli dominuje obraz, který maloval sám architekt. Pokud se vám ale zasteskne po výdobytcích moderní techniky, obraz můžete jednoduše odsunout a objeví se před vámi velká televizní LCD obrazovka. I horský pokoj prostě musí jít s dobou. Ještědský pokoj vás zase přenese zpět do 70. let, kdy nad Libercem vyrostl televizní vysílač. Jeho podobou je tento pokoj inspirován, a proto si při ulehnutí do postele můžete představovat, že jste vysoko nad Libercem a na město shlížíte z nejvyššího místa Ještědského hřebene.

Pokud jste se ještě nerozhodli, která místa v Liberci navštívíte, můžete si vybrat pokoj architekta Tomáše Holuba s názvem LBC. V něm je na stropě umístěna schématická mapa Liberce a na ní vyznačena i poloha hotelu Imperial. Vleže na zádech si pak můžete zkusmo identifikovat i další známé liberecké pamětihodnosti.

Jak vidíte, pokoje v hotelu Imperial jsou opravdu různorodé a nabízejí řadu nevšedních zážitků, o které byste v běžném hotelu byli ochuzeni. Neváhejte a vyberte si přesně ten pokoj, který bude vašemu vkusu a momentální náladě vyhovovat nejvíce.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.