čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Cestujte po celém světě, aniž byste opustili teplo domova

Možná už máte dost českých luhů a hájů. Už vás neskutečně štve prezident, pochmurné počasí a nejradši byste vycestovali někde hodně daleko. Je tady, ale háček. Nechce se vám jít ven do vlezlé zimy a jenom při představě na tu dlouhou cestu vás berou mdloby.

Zkuste „cestovat“ virtuálně. S aplikací Roundme se podíváte téměř do všech koutů světa. Přitom nemusíte vylézt z domu a ani utrácet peníze. Na mapě si vyberete některou z lokalit a rázem se virtuálně ocitnete v jiném státě. Neuvidíte klasické fotky, které se už pomalu stávají retro, ale najdete zde 360° fotky. Když se začnete otáčet, tak se společně s vámi otáčí i obraz. Máte tak pocit, že jste opravdu na konkrétním místě. Naprostou vychytávkou je možnost přepnout obraz do virtuální reality. Potřebujete k tomu však speciální brýle nebo VR box.

Aplikace vám po spuštění nabídne tři záložky. Best (nejlepší panoramata), Collections (tematické sady) a Recent (nedávno přidané položky). Nejlepší možností je však obrázek zeměkoule. Díky zeměkoule se dostanete na mapu světa. Můžete cestovat s prstem po mapě a vybírat si, kam se podíváte. Pokud naopak nevíte kam zamířit, tak je pro vás ideální nejlepší výběr (Best). Tady najdete opravdové skvosty. V záložce Collections jsou fotky shromážděné například podle měst nebo podle typů míst.

Všechny panoramatické fotky přidávají do systému samotní uživatelé. Pokud tedy máte potřebné vybavení k 360° fotce, tak můžete směle přidávat zajímavá místa z Česka. Momentálně v aplikaci Roundme najdete poměrně dost míst v České republice, takže nemusíte virtuálně cestovat pouze po zahraničí.

Roundme má i své webové stránky, které fungují stejně jako aplikace, akorát, že máte všechno větší.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jan Potměšil

Na co aplikaci, když je to na webu?? No aspoň že Drbna nuceně (odkaz na zdroj) uvedla přímý odkaz....

sobota, 22. října 2016, 19:07

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.