čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Gastrodrbna: Hlad je nejlepší kuchař, v BEA Centru ale mají co zlepšovat

Restaurace Beata je součástí budovy BEA Centrum, kde sídlí mimo jiné také firma Tesco S.W. a Moravská vysoká škola Olomouc. Kromě studentů a zaměstnanců firmy je restaurace přístupná i pro veřejnost, takže když jsem tentokrát hladový bloudil po Olomouci, má volba tentokrát padla právě na tento podnik.

Při letmém pohledu na seznam denního menu mé srdce zaplesalo kvůli krůtímu plátku s kuskusem. Menší radost už jsem měl, když jsem zaznamenal frontu. Ta vzhledem k faktu, že v Beatě není obsluha, znamenala jednoduše to, že jsem se na jídlo docela načekal. Nejhorší byl ale ten pocit beznaděje, když pánovi o dva lidi přede mnou zaměstnanci oznámili stručný fakt – „Krůtí s kuskusem došlo!“ Smutné. Jelikož jsem ale měl opravdu řádný hlad a navíc už jsem statečně nějakou dobu čekal, neotočil jsem se zbaběle k odchodu, ale změnil svůj výběr na boloňské špagety. Jako rozený špagetofil to pro mě zase tak velká oběť nebyla.

S jídlem na táce jsem si spokojeně kráčel k volnému stolku. První, co mě na rozložení meníčka zarazilo, byla kombinace boršče s boloňskými špagetami. Sama o sobě by tato dvě jídla vypadala nejspíš dobře, ale vedle sebe… Podobná jako vejce vejci, žádná velká rozmanitost a snaha vyhrát si s jídlem na jednotlivých chodech vidět nebyla. Co se však boršče týče, chuťově byl velmi dobrý. Správně dochucený, akorát tak horký, aby se dal jíst, zkrátka spokojenost.

Špagety mi ve výsledku také přišly k chuti, tady si ale nejsem jistý, nakolik to bylo jejich skutečnou chutí a nakolik mým postupujícím hladem. Co se týče vizáže jídla a vlastně i jeho kvalit, měl dnešní hlavní chod bohužel blíže k repertoáru školní jídelny, než k lahodným meníčkům, které nabízí některé hospody v centru Olomouce. Což je problém hlavně vzhledem k tomu, že cenově se Beata nachází na jejich úrovni.

Určitě nemůžu říct, že bych se v restauraci Beata slušně nenajedl. Polévka mi chutnala, špagety zasytily. Chyb bych ale na jídle našel habaděj, od ne úplně nejhezčí prezentace, přes špatnou kombinaci polévky a hlavního chodu, až po lehké rozvaření špaget a ne úplně ideální poměr masa a omáčky. V Beatě tedy určitě mají co zlepšovat. A byla by škoda možnosti k vylepšení nevyužít, protože prostory BEA Centra s výhledem na řeku Moravu a okolí si vyloženě říkají o kvalitní restauraci, kterou budou lidé vyhledávat kvůli atraktivnímu prostředí a kvalitnímu jídlu.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.