pátek 17. května 2024 Aneta

Lískooříšková Milka patrně obsahuje závadnou látku. Je stažena z trhu, lidé by ji neměli jíst

Společnosti Mondelēz Czech Republic a Mondelēz Slovakia stahují z trhů mléčnou čokoládu Milka s drcenými jádry lískových oříšků. Jde sice o preventivní krok, ale uvnitř byla nalezena neznámá „zásaditá látka v pevném skupenství“.

Má jít o cizorodou látku, která se při výrobě čokolády v továrně nepoužívá. „Společnost si je vědoma závažnosti celého incidentu, který důsledně vyšetřuje od chvíle, kdy se o něm dozvěděla, a podniká bezprostřední kroky, aby se zabránilo jakémukoliv případnému ohrožení spotřebitelů,“ říká Pavel Orálek za společnosti Mondelēz Czech Republic a Mondelēz Slovakia. 

Z trhu se stahuje Milka Hazelnut 100 g – mléčná čokoláda z alpského mléka s drcenými jádry lískových ořechů určená pouze pro Českou republiku a Slovensko. Má označení šarže OOA0663132 s minimální trvanlivostí do 5. května 2017. Kdokoliv ji zakoupil, neměl by ji v žádném případě konzumovat, ale vrátit v místě nákupu, kde dostane zpět své peníze. V prodejních regálech už by lískooříšková Milka této šarže být neměla.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Mondelēz Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.