sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přidejte se do týmu firmy John Crane a získáte možnost pracovat na nejlepších CNC strojích na trhu

PR článek

Mezinárodní strojírenská firma John Crane v Lutíně hledá motivovaného a zručného zaměstnance na pozici Programátora/Seřizovače CNC obráběcích strojů.

John Crane Sigma, a.s. patří do mezinárodního koncernu John Crane a zabývá se výrobou mechanických ucpávek a spojek. Mechanické ucpávky se dále dělí na mokroběžné a plynové a používají se v ropném, papírenském, farmaceutickém, potravinářském i chemickém průmyslu. Zákazníci si mohou objednat výrobky jednak z katalogu, dále zde probíhá i návrh jednotlivých aplikací a řešení přímo na míru zákazníkovi. Mechanické ucpávky se skládají z několika částí, z nichž většina je kovových. Výroba těchto kovových dílců je prováděna na CNC obráběcích strojí, které obsluhuje pozice Programátor/Seřizovač CNC. V současné době ve firmě, s více než pěti sty zaměstnanci, probíhají výběrová řízení právě na tyto pozice. 

Na výběru nového zaměstnance si dáváme velmi záležet a máme vůči němu vysoká očekávání. Výběrové řízení se skládá z osobního pohovoru, teoretického testu orientovaného na technologii třískové obrábění a prohlídky samotné výroby. Požadujeme odborné vzdělání ve strojírenství, a to v oborech mechanik seřizovač, mechatronik, obráběč kovů nebo příbuzného charakteru,“ říká Senior Recruitment Advisor František Vrbovský. Další podmínkou je znalost některého z programovacích jazyků Mazatrol, Heidenhain, Sinumerik nebo Fanuc. 

 

Odměnou za tyto znalosti však bude čisté, přátelské a hlavně bezpečné pracovní prostředí. „Na bezpečnost klademe velký důraz, stejně jako na pohodu v kolektivu, panuje zde přátelské prostředí, proto si všichni tykáme,“ vysvětluje Richard Velacký, který pracuje na pozici Senior Product Leader. Richard se stará o chod jedné z výrobních hal a ve firmě začínal také na pozici Programátor/Seřizovač CNC. Při nástupu do zaměstnání je samozřejmostí získání jak pracovních, tak i ochranných pomůcek.

,,Je zde také možnost přivydělat si v rámci placených přesčasů, které jsou ohodnoceny štědře, nad rámec stanovený zákonem. Měsíčně není problém si nadpracovat dvacet až třicet hodin,“ říká Miroslav Rada, který ve firmě pracuje už třetím rokem. „Nastoupil jsem hned po škole, ale měl jsem zkušenosti z praxe i ze zahraničí. Z toho co jsem poznal, tak je firma John Crane nadstandardní, dala by se srovnat s úrovní v Německu,“ říká Miroslav. Vystudoval čtyřletý obor mechanik-seřizovač na Sigmundově střední škole strojírenské škole v Lutíně a je zářným příkladem možnosti kariérního postupu. „Začínal jsem na CNC soustruhu MTN50 a po dvou letech jsem přešel na CNC soustruh s přívlastkem frézování Mazak Integrex – 250. S tím se samozřejmě take pojil nárůst mzdy,“ dodává Miroslav.

Mezi benefity, které John Crane poskytuje, patří pět týdnů dovolené, motivační roční mzdové bonusy až do výše 10% roční hrubé mzdy, stravenky i firemní kantýna a každoroční revize mzdy. „Pracuje se v třísměnném pracovním provozu, za odpolední směny jsou příplatky ve výši 16% a za noční 32%. Za práci o svátcích nabízíme příplatek 200%. Jsme moderní a dynamická firma, která je otevřená novým postupům a inovacím,“ říká František Vrbovský. Například za nápad na vylepšení pracovního postupu, který dokáže firmě ušetřit náklady, může zaměstnance obdržet odměnu až v řádech desetitisíců korun.

Jako jednoznačnou výhodu oproti konkurenci vidí Richard Velacký v tom, že zaměstnanec má přímou zodpovědnost za většinu částí výrobního cyklu. „V jiných firmách mají striktně stanovenou dělbu práce, kde seřizovači pouze seřizují a programátoři programují, operátoři poté často jen mačkají tlačítka” a mění kusy ve stroji. U nás se starají o téměř celý proces od technologického postupu výroby, přes volbu upnutí materiálu, stanovení řezných podmínek a nástrojů, až po finální obrobení a následnou kontrolu na 3D měřidlech značky Zeiss nebo Mitutoyo,” vysvětluje Richard. Probíhá zde kusová výroba, tudíž téměř každý z výrobků je unikát. 

Práce v John Crane v Lutíně je natolik zajímavá, že někteří zaměstnanci dojíždějí i několik desítek kilometrů. „Máme zde jednoho člověka, který každý den dojíždí až z Ostravy. Vyplácíme odstupňovanou finanční podporu pro zaměstnance, kteří bydlí ve vzdálenosti od třiceti kilometrů a dále. Také nabízíme podporu relokace až do výše čtyřiceti tisíc korun,“ říká František Vrbovský.

Jak již zmínil Richard Velacký, tak ve firmě panují dobré vztahy mezi zaměstnanci - ve firmě si všichni mezi sebou tykají, pořádají se jak hromadné teambuildingové a sportovní akce, tak i menší večírky na bowlingu nebo jenom u piva. „Zrovna nedávno jsme byli s kolegy v Olomouci na bowlingu. Jindy chodíme třeba na motokáry nebo jen tak posedět do hospody,“ uzavírá Miroslav.

Zaujala Vás tato pozice a chtěli byste rozšířit náš tým? Klikněte na odkaz pod textem a uvidíte všechny naše volné pozice.    
Zde

Foto PK, Archiv John Crane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.