čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Kryptoměny už nejsou pouhou zajímavostí. Jedná se o plnohodnotný způsob platby

O bitcoinu někteří z vás určitě slyšeli. Od prvotního boomu této kryptoměny uplynula nějaká doba a mnozí ji už považují za běžný způsob platby. Dnes už existuje řada dalších kryptoměn, a nové jsou na obzoru. Z koníčku pouhých nadšenců se pomalu stává všední záležitost.

Bitcoin, monero, ethereum, litecoin. To nejsou názvy měst z nějakého sci-fi filmu. Jedná se o názvy kryptoměn, které patří k nejznámějším. Pokud vám nic neříká pojem kryptoměna, tak se nejedná o nic složitého. I když by mě za tento výrok někteří odborníci pranýřovali. Kryptoměnu lze poměrně jednoduše vysvětlit, ale druhá věc je zcela ji porozumět a začít ji například těžit. Ano, těžit se dá i tato abstraktní měna. A to nemusíte jezdit do Ostravy.

Těžit se dá i něco jiného než uhlí

Jako příklad uvedu těžbu Bitcoinu. Zjednodušeně řečeno si "těžaři", nebo v odborné hantýrce mineři, koupí speciální čipy, počítač s velmi výkonným hardwarem a začnou těžit. Těžba probíhá složitými výpočty a většinou ji provádí dohromady více lidí. Bitcoin si však můžete normálně koupit a následně ho používat k placení. Momentálně s ním zaplatíte pouze ve vybraných e-shopech a obchodech, nebo měnu jednoduše pošlete druhému uživateli na účet. Bitcoin si uložíte na bitcoinové peněžence nebo ve speciálním trezoru. Vypadá to jednoduše že? To je totiž jenom zlomek informací o této kryptoměně. Pokud se chcete dozvědět vice nejen o bitcoinu, tak navštivte přednášku Karla Fillnera, který patří k těm nějvětším odborníkům na kryptoměny u nás.

Ve Vaultu 42 se dozvíte odpovědi na všechny vaše otázky

Přednáška s názvem "How to? Kryptoměny" proběhne v úterý 29. srpna v coworkingovém centru Vault 42. Program začne symbolicky ve 22:00 večer. „Pro tento čas jsme se rozhodli z prostého důvodu. Chceme dokreslit tajemnou atmosféru, kterou si s sebou nese téma kryptoměn. Návštěvníkům tímto okořeníme příchod do tmou zahaleného Vaultu 42," řekl Radek Holík, zakladatel Vaultu 42. Seminářem vás provede uznávaný expert Karel Fillner, který se tématem kryptoměn zabývá už dlouhou dobu. Večer je určen jak pro nadšence, tak i pro začátečníky, kteří se chtějí o budoucích platidlech dozvědět více. Přihlásit na seminář se můžete zde.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.