úterý 16. dubna 2024 Irena

Čokoládový Festival 2015 se koná již tento víkend

Do nákupního centra Galerie Šantovka zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 13. do neděle 15. února 2015 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Pozor! Čokoládový Festival se bude konat v horním patře nákupního centra. Čokoládový Festival 2015 v Olomouci, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:• Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které pražští šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací

Tento rok pořadatelé otevřeli dveře Čokoládového Festivalu i dalším pochoutkám, a to vaflím, perníku a bonbonům.

Návštěvníci se mohou těšit např. na kulinářské přehlídky šéfkuchařů z restaurace Lobster, Jaroslava Klára nebo z restaurace Benada, Petra Formánka, kde mohou zhlédnout přípravu obvyklých jídel: skotského lososa s omáčkou z čokolády a růžového pepře, výrobu bramborových taštiček s čokoládovou „ganache“ nebo smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem.

Dále přijdou z restaurace Atmosphere Roman Loubal a Marek Váňa, který se budou prezentovat vynikajícím dezertem: čokoládový „mousse“ s ořechem našlehanou horkou čokoládu.  Pozvali jsme kuchaře Petra Jonáše, vítěze soutěže MasterChef 2012, který bude prezentovat hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády a čokoládovou pěnu s koktejlovou třešničkou. Během dopoledne (v sobotu a v neděle) cukráři z Opera Caffé, Pavla Žampachová, předvedou, jak udělat čokoládový dort: Royal dort.

V sobotu odpoledne se návštěvníci mohou zúčastnit zdarma kurzu výroby čokolády, režírovaný zaměstnanci Zory.

Pořádáme také workshopy pro děti, kde můžete ozdobit a dělat pralinky. V neděli 15. února, poslední den festivalu, budou vařit děti i dospělí  a  mohou se zúčastnit mnoha soutěží.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 1.000 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností: ChocoMe, Carla, Kamila chocolates, Italské Likéry, Kamelie – Vino z Francie, Karamel, Eva Café, Chocothérapia, Choco De lux, Nejedlý, ChocoKebab, , …

Poprvé na Moravě uvidíte auto, polepené více než 10.000 čokoládovými mincemi. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, palačinky a mnoho dalšího.

Čokoládový festival nabídne spoustu doprovodných akcí plných překvapení. Nejvýznamnější z nich však bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnnou troubu od Whirpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnnou troubu od Whirpool. Ale nebudou samozřejmě chybět ani workshopy a četné aktivity pro děti.

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

__________________________________________
Program Čokoládový Festival 2015
Olomouc 13., 14. & 15. února


Pátek 13/2:
• 14:15 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 15:00 : Roman Loubal a Marek Váňa (Restaurace Atmosphere) : čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda
• 15:45 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 16:30: Roman Loubal a Marek Váňa (Restaurace Atmosphere) : čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda
• 17:15 : Petr Jonas, majitel restaurace Wellington Cafe, Executive chef Restaurace Jupiter Club, vítěz soutěže MasterChef 2012 : hovězí flank steak s omáčkou z portského vina a čokolády / Čokoládová pěna s koktejlovou třešničkou
• 17:45 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Kuřecí steak s růžovým pepřem a mexickou čokoládovou omáčkou Mole Poblano
• 18:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem


Sobota 14/2:
• 10:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 11:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 12:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 13:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 14:00 : Zora Olomouc : výroba vlastních pralinek
• 15:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : výroba bramborových taštiček s čokoládovou ganache
• 16.15 : Zora Olomouc : výroba vlastních pralinek
• 17:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Kuřecí steak s růžovým pepřem a mexickou čokoládovou omáčkou Mole Poblano
• 18:30 : Peter Formánek, executive chef Benada Restaurant Olomouc : Smetanový čokoládový krém s chilli a slaným karamelem

Neděle 15/2:
• 10:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 11:15 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 12:30 : Pavla Žampachová (Opera Caffé) : Royal dort
• 13:15 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 14:00 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 14:50 : Jaroslav Klár, šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 15:30 : Vaření hravě : kurzy vaření pro děti : Palačinky s čokoládou
• 16.30 : Marek Machus, Pointzdraví : Soutěž o nejlepší brownies Whirlpool
• 17:00 : Jaroslav Klár, Šéfkuchař restaurace Lobster : příprava Skotského lososa s omáčkou s čokolády a růžového pepře
• 17:45 : Marek Machus, Pointzdraví : Soutěž o nejlepší brownies Whirlpool

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.