neděle 5. května 2024 Klaudie

Obce v Olomouckém kraji kvůli pandemii rozšiřují informační kanály

Radnice v Olomouckém kraji kvůli pandemii koronaviru rozšiřují sítě informačních kanálů. Některé se nově připojily k mobilnímu rozhlasu nebo začaly využívat varovný informační systém, města vydávají speciální zpravodaje nebo distribuují letáky. Obyvatele o dění a opatřeních informují města nově také na odkazech na svých webech. Intenzivněji než dříve využívají rovněž sociální sítě.

Mobilní rozhlas začala od středy využívat například šumperská radnice. Obyvatele začalo město informovat i přes varovný informační systém. Upozorňuje však, že instalace systému není dokončena ve městě celoplošně, proto vyhlašované informace nemusejí být v některých lokalitách slyšitelné. „Informace lidé najdou i na webových a facebookových stránkách, město připravuje také Zpravodaj,“ uvedla mluvčí radnice Soňa Singerová.

Olomoucká radnice kromě speciálního odkazu na svých stránkách nově vytvořila seznam základních otázek s podrobnými odpověďmi, který s ohledem na vývoj situace aktualizuje. „Intenzivněji využíváme facebookové stránky města, využili jsme hlášení v jednotlivých městských částech a oznámení informací v jejich vývěskách," řekla ČTK mluvčí radnice Radka Štědrá.

Přerovská radnice kromě webových stránek denně posílá zprávy lidem i prostřednictvím mobilního rozhlasu. „Plníme aktuality na webu i facebookové stránky, k informování jsme využili i mluvící sirény," uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Speciální odkaz zřídila na svých stránkách také jesenická radnice. „Začátkem týdne zajistilo město prostřednictvím dobrovolníků a skautů distribuci letáků na území města s informacemi, jak pomoci nejohroženější skupině, seniorům a zároveň, kam se mají senioři obrátit o pomoc. Město jim nabízí zajištění potravin, léků a drogistického zboží," řekl mluvčí radnice Richard Kapustka. Nárůst sledovanosti zaznamenala radnice i na facebooku města. Na sociálních sítích vznikla například skupina Jesenické roušky, kde lidé nabízejí ušití roušek nebo již hotové výrobky.

Prostějovská radnice využívá kromě své speciální sekce na webových stránkách města také videoportál města Prostějova, akutní hlášení sděluje lidem městským rozhlasem nebo využívá hromadnou korespondenci, do které se mohou lidé zdarma zaregistrovat na webu města. Město zřídilo dvě specializované linky. V pondělí vyjde mimořádné číslo Prostějovských radničních listů, řekla mluvčí radnice Jana Gáborová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, komunikace, koronavirus, Olomoucko, informace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.