čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

O dalších 12 pacientů vzrostl počet nakažených v Olomouckém kraji. Blíží se stovce

V Olomouckém kraji se počet potvrzených případů zvýšil z 85 na 97, uveřejnil dnes odpoledne kraj. Počet nemocných narostl v obvodu Olomouce, kde je nyní místo čtyř již osm případů. V oblasti Litovle a Uničova, která je už týden uzavřena kvůli šíření koronaviru, je nyní 71 pozitivních případů, což je o osm více než v neděli. V Prostějově je i nadále 12 případů, vyplývá to z údajů na webu krajského úřadu.

V oblasti Litovle je nyní potvrzeno 46 případů nákazy koronavirem, v Uničově je to 25 případů. Po jednom potvrzeném případu je v územním obvodu Hranice, Jeseníku, Šumperka a Zábřehu, dva případy má i nadále obvod Šternberka. Mezi pozitivními případy je i lékař z Uničova a také lékař z infekčního oddělní prostějovské nemocnice.

V Olomouckém kraji se ode dneška zvýšil počet míst, kde jsou odběry prováděny. Speciální odběrové stany byly nově vybudovány v areálu prostějovské i šumperské nemocnice, od soboty jsou funkční i v areálu Fakultní nemocnice v Olomouci. Ode dneška si mohou lidé nechat vzít odběry i na doporučení praktických lékařů. „Je to první den nájezdů, budeme v příštích dnech vědět, jak to graduje. Praktický lékař nese odpovědnost také za to, že toho člověka pošle administrativně do karantény," řekl dnes novinářům hejtman Ladislav Okleštěk.

Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, zdraví, správa, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.