čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

V kraji se vyléčil první pacient s koronavirem

Přesně před dvěma týdny hospitalizovala Nemocnice Prostějov, na svém infekčním oddělení prvního pacienta s podezřením na onemocnění způsobeným koronavirem. Dnes mohl muž opustit brány nemocnice.

Ačkoliv byl pacientův zdravotní stav na počátku hospitalizace nestabilní, v posledním týdnu se výrazně zlepšil a těšil se dobrému zdraví. Že je pacient z vysoce infekčního onemocnění Covid-19 zcela vyléčený, potvrdily prostějovským lékařům dva laboratorní testy, které oba prokázaly negativní výsledek. „Vyléčení prvního pacienta v Olomouckém kraji je výborná zpráva a pozitivním znamením nejen pro všechny nemocné, ale i celou českou společnost, která nyní napjatě očekává další vývoj epidemiologické situace,“ uvedla ředitelka Nemocnice Prostějov a předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová.

Aktuálně leží na infekčním oddělení Nemocnice Prostějov osm pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19 ve stabilizovaném stavu, další dva pacienti ve vážném stavu jsou hospitalizováni na oddělení ARO. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Prostějov, vyléšený, pacient, vir, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.