pondělí 6. května 2024 Radoslav

V Přerově dnes začíná fungovat další odběrové místo. Pro seniory je k dispozici speciální telefonní linka

Na krizovém štábu města Přerova, který včera odpoledne zasedal na radnici, bylo potvrzeno, že správní obvod obce s rozšířenou působností Přerov má k dnešnímu dni prvního pacienta nakaženého koronavirem. Další lidé s klinickými příznaky budou testováni nejen v nemocnici, ale i v nově zřízeném odběrovém místě, to se nachází na parkovišti před nemocnicí v Dvořákově ulici – u boční brány do areálu. 

Toto nové odběrové místo je umístěno od včerejšího rána na parkovišti před areálem nemocnice a prakticky začalo fungovat dnes – tedy ve čtvrtek 26. března v 8 hodin ráno. Tomáš Staněk z krizového oddělení přerovského magistrátu připomněl, že vyšetřením mohou projít pouze pacienti, kteří budou mít k dispozici doporučení od lékaře.

Všechna magistrátem zveřejněná opatření jsou nadále v platnosti. 

Město Přerov dále informuje, že:

  • Občané Přerova musejí počítat s tím, že je omezen provoz Technických služeb města Přerova. „Pozastaven je rozvoz velkoobjemových kontejnerů po městě. Posunuli jsme i svoz nebezpečného odpadu z místních částí do pozdějších termínů. Blokové čištění komunikací, které mělo probíhat od začátku dubna, se rovněž odkládá. Nadále jsou uzavřené i sběrné dvory,“ informoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha.
  • V pohotovostní školce U Tenisu je aktuálně přihlášeno třináct dětí rodičů pracujících v záchranných složkách. Všechny ostatní mateřské školy jsou uzavřeny, do odvolání nefungují ani jesle.
  • Senioři, kteří se v těchto dnech cítí osaměle, mohou od pondělí do pátku telefonovat na telefonní čísla 601 500 601 nebo 601 500 621. K dispozici jim k povídání budou od 8 do 15 hodin zaměstnanci organizace „Jsme tady“ – platit budou dle svých běžných mobilních tarifů. 
     

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky koronavirus, Přerov, odběrové místo, senioři, krizová linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.