čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

AKTUALIZOVÁNO: Olomoucký kraj má 141 případů nákazy koronavirem. Vyléčeni zůstávají dva pacienti

Počet potvrzených nákaz novým typem koronaviru se v Olomouckém kraji ve srovnání se středečním večerem zvýšil o pět na 141 případů. Údaje platné k dnešní osmé hodině ranní na svém webu zveřejnila Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje. V Olomouckém kraji bylo k testování určeno celkem 1092 osob a nařízeno je nyní 569 karantén.

Nejvíce nákaz hygienici evidují v okrese Olomouc, kde jich je 110. Pod Olomoucko spadá oblast Litovle a Uničova, která je už druhý týden kvůli vyššímu počtu případů nákazy uzavřena. Dalších 21 nákaz novým koronavirem bylo dosud potvrzeno na Prostějovsku, pět na Přerovsku, čtyři na Šumpersku a jedna na Jesenicku.

Aktuální rozdělení nákaz podle správních obvodů hejtmanství zatím nezveřejnilo. Ve středu večer v obvodu Litovle zůstávalo 52 potvrzených případů a v Uničově 30. Od úterka se naopak zvýšil počet nakažených v Olomouci a to o šest případů na celkových 22.

Počet potvrzených nákaz se ve středu zvýšil také v obvodu Prostějova, večer jich bylo již 21, o čtyři více než předchozí den. Jeden případ přibyl během středy také v obvodu Přerova, ještě v úterý zde nebyl nikdo s pozitivním výsledkem, ve středu tam byly dva potvrzené případy. Po dvou případech ve středu večer zůstávalo v obvodu Hranic, Šternberka a Šumperka, po jednom případu potvrzené nákazy bylo v Jeseníku, Mohelnici a Zábřehu.

Podle statistik zůstávají v Olomouckém kraji dva vyléčení. Jako první opustil infekční oddělení v pondělí muž z Japonska, který byl zároveň prvním pozitivním případem v Olomouckém kraji, druhým vyléčeným byl šestašedesátiletý muž. Ten strávil v nemocnici deset dní a infekční oddělení opustil v úterý.

Počet nakažených koronavirem v Česku se k dnešnímu ránu zvýšil na 1775 případů. Během středy přibylo 291 potvrzených případů, zatím nejvíce za jeden den. Nejvyšší byl ale ve středu i počet testovaných lidí, laboratoře provedly téměř 4100 testů, celkem bylo otestováno zhruba 26 700 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.