pátek 3. května 2024 Alexej

FOTO: Veřejnost pomáhá Fakultní nemocnici v Olomouci. Poskytuje roušky, sladkosti či kávu

Stovky ušitých roušek, káva, sladkosti, energetické tyčinky, sanitární materiál nebo také tolik potřebné respirátory. Ale pomoc veřejnosti nemá jen materiální povahu, FN v Olomouci může počítat i s dobrovolníky – za chybějící personál v nemocnici například zaskakují studenti z Lékařské fakulty a Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého.

Personál olomoucké fakultní nemocnice se bude cítit bezpečněji třeba díky sedmdesáti ochranným 3D štítům. Zdravotníkům dodá energii káva z Coffee Library nebo přírodní sirupy Herba Lena. Zaměstnanci baru Koktejly & Sny se rozhodli věnovat FN Olomouc celé spropitné, které získají při rozvozu drinků.

Firma Nestlé Česko (závod Zora) fakultní nemocnici dovezla vítanou dávku tolik potřebné energie – tři tisíce tyčinek Koko a Margot a tři sta mléčných čokolád. Cukrovinky se dostanou k zaměstnancům jako „dezert“ k obědu. O sladkosti ale nepřijdou ani členové krizového štábu, ani personál pracující v odběrovém stanu na parkovišti u teoretických ústavů.

Velkou měrou pomáhají také studenti Fakulty zdravotnických věd UPOL, kteří se dobrovolně přihlásili a pomáhají na různých odděleních nejen v nemocnici, ale i v dalších zdravotnických zařízeních.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Olomouc

Štítky koronavirus, Olomouc, FN Olomouc, dobrovolníci, studenti, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.