neděle 19. května 2024 Ivo

O5 a Radeček dnes odehrají koncert pro obyvatele Litovle a Uničova

Na vzdálenost několika desítek kilometrů podpoří obyvatele uzavřené zóny v oblasti Litovle a Uničova členové šumperské kapely O5 a Radeček. V neděli odehrají on-line koncert vysílaný ze studia. Během něj mohou diváci posílat v přímém přenosu povzbudivé vzkazy lidem do uzavřené oblasti nebo prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz poukázat libovolnou finanční částku. Ta poputuje ve prospěch místních dobročinných organizací.

„V zasažené oblasti máme spoustu kamarádů, přátel, příbuzných. Neumíme vyrobit respirátory, ani vyléčit nemocné, tak alespoň zahrajeme a zazpíváme. Koncertem chceme vzkázat našim kamarádům v uzavřené oblasti, že v tom nejsou sami, že na ně myslíme a že to všechno vnímáme. Doufáme, že budou zpívat pořádně nahlas a my je uslyšíme až u nás doma v Šumperku," sdělil zpěvák kapely Tomáš Polák.

Koncert pro uzavřenou oblast se uskuteční v neděli od 17:00. Živě ho bude přenášet internetová televize Mall.tv v rámci série koncertů, divadelních představení a dalších kulturních akcí nazvané #kulturažije. Živé vystoupení odvysílá také Rádio Haná.

Členové kapely, která působí na scéně již více než 20 let, také vzkazují, že vzkazy a pozdravy mohou lidé posílat do uzavřené oblasti už nyní, a to na e-mail vzkazy@o5.cz; během živého vysílání na www.mall.tv pak také prostřednictvím chatu. Během koncertu i po něm mohou také vyjádřit finanční podporu všem, kteří jsou nuceni žít dočasně v izolaci, a na dárcovské platformě www.donio.cz/O5aRadecek jim poslat libovolnou částku. Výtěžek sbírky bude v plné výši věnován Centru sociálních služeb Uničov a Charitě Litovel, dodali zástupci kapely.

Zhruba 24.000 obyvatel z oblasti Litovle, Uničova a dalších 19 obcí jsou v přísné karaténně již 13. den. Mimořádná opatření tam kvůli šíření koronaviru platí minimálně do pondělka příštího týdne, zda bude karanténa platit i v dalších dnech, zatím není jasné. Podle údajů kraje, který zveřejnil dnes dopoledne počty nákaz podle obcí s rozšířenou působností, v obou oblastech potvrzené případy po třech dnech vzrostly. V Litovli z 52 na 72 případů a v Uničově o sedm na 37 nakažených.

Autoři | Foto Facebook O5 a Radeček

Štítky hudba, koronavirus, sbírka, Litovel, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.