sobota 18. května 2024 Nataša

V kraji je 280 nakažených. Jeden pacient s koronavirem zemřel

Počet potvrzených nákaz COVID-19 vzrostl v Olomouckém kraji dnes ráno na 280, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Je to o sedm více než v pondělí večer. Nejvíce z nich, celkem dvě třetiny, evidují hygienici na Olomoucku, krajské město podle posledních údajů hejtmanství má již více než devět desítek potvrzených případů. Olomoucký kaj vykazuje podle ministerstva čtvrtý nejvyšší počet nakažených, a to po Praze, Středočeském kraji a Moravskoslezském kraji. V přepočtu na 100.000 obyvatel je však po Praze na druhém místě.

Za posledních 24 hodin přibylo v Olomouckém kraji podle údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, 18 případů. Nejvyšší mírou se na nich podílí Olomoucko, na druhém místě je s více než třemi desítkami případů Prostějovsko, desítku případů eviduje Šumpersko a Přerovsko. Nejméně nakažených je zatím na Jesenicku, kde hygiena naposledy evidovala pouze dva případy.

Nejvíce stoupá počet potvrzených případů přímo v krajském městě. Před týdnem zde hygienici evidovali 16 případů, v pátek to bylo přes pět desítek nemocných, v neděli jich bylo již 72. Podle posledních údajů hygieniků je zde nyní již 93 případů. Mezi nimi je i desítka zahraničních studentů Univerzity Palackého, potvrdil dnes ředitel Správy kolejí a menz Josef Suchánek. Univerzita kvůli nim vyčlenila jednu z budov vysokoškolských kolejí, v druhém bloku jsou umístěni studenti, u kterých hygienici nařídili karanténu.

V Olomouckém kraji v sobotu zemřel první člověk nakažený novým koronavirem. Jedenaosmdesátiletý senior měl více nemocí a ležel na ARO Nemocnice Prostějov.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, vir

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.