pátek 17. května 2024 Aneta

Jak fungují a co pro vás mohou udělat olomoucké firmy a instituce v dobách koronaviru? #3

K jakým opatřením museli olomoucké instituce a firmy přistoupit v dobách epidemie koronaviru? Rozjíždíme nový seriál s krátkými medailonky, kde se dozvíte, jak si jednotlivé organizace stojí a co dělají v této nelehké době.

PRODEJNY NAŠE VINOTÉKA JSOU OTEVŘENÉ SEDM DNÍ V TÝDNU

„Naše vinotéka - víno se zárukou přijala veškerá předepsaná i další potřebná opatření a proto jsou všechny pobočky pro vás dále otevřené každý den, sedm dní v týdnu. Pro bližší informace a otevírací době navštivte naše stránky.Těšíme se na vaši návštěvu," vzkazuje manažer prodejen Jaroslav Kopřiva.

 

MATĚJOVO PEKAŘSTVÍ DÁL PEČE

„Obslužné prodejny Matějovo pekařství peče pro vás každý den a s radostí v očích se na vás těšíme na prodejnách Olomouc, Prostějov, Holešov a Zlín. Bližší informace o provozní době najdete na stránkách Matějovo pekařství, FB a Instagramu," říká Renata Brychtová, ředitelka obchodní sítě.


KRYTINY.STŘECHY.CZ POSKYTUJE PORADENSTVÍ, CO SE STŘECH TÝČE

„Jsme internetový portál, který nabízí odborné poradenství a prodej střešních krytin a střešního příslušenství. Naše služby se v důsledku koronaviru nijak nezměnily, tj. dál poskytujeme poradenství a jsme schopni lidem zajistit dovoz střešního materiálu po celé ČR. Jelikož však nechceme riskovat zdraví svých kolegů, pracujeme všichni od 16. 3. 2020 z domova," řekl za firmu Martin Smutný.



OCHRANNÉ ZNÁMKY A PATENTY MŮŽETE S FIRMOU TETRAPAT VYŘEŠIT ONLINE

„Ochranné známky a patenty můžete přihlásit u nás v Olomouci. Mnoho profesionálů nyní pracuje z domova, a proto v situaci spojené s COVID 19 poskytujeme on-line konzultace po e-mailu nebo videokonference. Dotazy ohledně ochrany duševního vlastnictví, ochranných známek, copyright a patentování zajišťujeme zdarma v rámci činnosti našeho Patentového institutu Olomouc. Občané a firmy častěji než jindy využívají možnost on-line podání ochranné známky na www.chciznamku.cz. Patentová kancelář Halaxová & Halaxová TETRAPAT sídlí i v Olomouci, najdete nás na ulici Ztracená 8," řekla majitelka Eva Halaxová.

MYCÍ CENTRUM VYTÁSEK NABÍZÍ ČIŠTĚNÍ OZONEM

„Provádíme dezinfekci interiéru Vašeho vozidla generátorem ozonu (O3). Neexistuje žádný virus ani bakterie odolávající tomuto ozonu. Je to nejsilnější přírodní oxidační činidlo, 3000x rychlejší než chlór," říká jednatelka firmy Jana Bendová. Ozon je plyn, dostane se hluboko do všech skulin interiéru a pórů materiálu (koberce, textil, kůže). Ideální pro alergiky a astmatiky. Pro integrovaný záchranný systém zdarma.


ČLOVĚK V TÍSNI V KRAJI SE PŘESUNUL DO ONLINE PROSTŘEDÍ A NA TELEFON

„Organizace Člověk v tísni běžnou sociální práci a poradenství pro lidi na olomoucku přesunula z terénu a kanceláře na telefon, facebook, e-mail a skype. Rádi pomůžeme lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci, se kterou si neví rady, hledat možná řešení a pomoc.

Nabízíme vstřícného člověka na druhém konci, který si s vámi rád popovídá, pomůže sdílet aktuální problémy, ale i profesionála, který se bude snažit hledat řešení šitá na míru každému individuálně. Přišli jste o práci, část svých příjmů, nevíte, na co v době koronavirové máte nárok, jak splácet dluhy? Neváhejte kontaktovat jednu z našich pracovnic Ivanu Vyleťalovou, tel.: 778 448 152, e-mail: ivana.vyletalova@clovekvtisni.cz. Služby poskytujeme zdarma," dává vědět mediální koordinátorka Barbora Kurdzielová.

Chcete být v příštím dílu, který vyjde v dalších dnech? Stačí vyplnit dotazník níže.

Dejte o sobě vědět!

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Štítky firmy, Olomouc, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.