úterý 21. května 2024 Monika

Počet nákaz koronavirem v kraji je 463, nejvíce na Olomoucku

Počet lidí s prokázanou nákazou koronavirem v Olomouckém kraji vzrostl dnes ráno na 463. Za uplynulých 24 hodin přibylo 25 případů. Podle údajů ministerstva zdravotnictví, které zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji, zůstává v regionu stále šest obětí nového koronaviru. Počet uzdravených se podle informací hygieniků zvýšil na 14.

Největší počet potvrzených nákaz eviduje krajská hygienická stanice na Olomoucku, kde je podle dosavadních údajů 367 případů. Největší mírou se na čísle podílí krajské město Olomouc s dosavadními 196 potvrzenými nákazami a Litovel se 107 případy, v Uničově bylo prokázáno již 53 pozitivních testů. Údaje hejtmanství aktualizovalo naposledy v úterý večer.

V krajském městě se čtvrtina těchto případů týká zahraničních studentů olomoucké univerzity, kteří jsou nyní přestěhování do jednoho bloku kolejí s nejpřísnějším epidemiologickým režimem. Další desítky studentů jsou v karanténě, hygienici nadále testují všechny kontakty. V Olomouckém kraji se také vyskytlo onemocnění v domově seniorů, a to v Prostějově. Pozitivní test zde má klientka starší devadesáti let. Nákaza u osmi zaměstnankyň, které s ní byly v kontaktu, se nepotvrdila. Pozitivní test má i starostka Náměště na Hané Marta Husičková a několik úředníků, samospráva však podle ní funguje bez problému, uvedla Mf Dnes.

V celém Česku je 5033 prokázaných onemocnění covid-19. Olomoucký kraj vykazuje čtvrtý nejvyšší počet případů tohoto onemocnění po Praze (1260), Středočeském kraji (620) a Moravskoslezském kraji (520). V přepočtu na 100.000 obyvatel ale Olomouckému kraji patří s počtem 73,2 případu druhá pozice za Prahou, v níž na 100 tisíc obyvatel připadá 92,58 nakažených.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.