pátek 3. května 2024 Alexej

V Olomouckém kraji výrazně klesá počet nemocných s covid-19

Počet aktuálně nemocných lidí s covid-19 v Olomouckém kraji od 12. dubna postupně klesá, nyní jich je 277. Celkem nákazu novým koronavirem mělo v kraji 667 lidí a dosud se jich vyléčilo 390. Vyplývá to z údajů hejtmanství, které aktuální hodnotu nemocných stanovuje jako rozdíl mezi mezi celkovým počtem nakažených od začátku epidemie a vyléčenými.

Počet aktuálně nemocných s covid-19 v Olomouckém kraji s mírnými výkyvy klesá už více než dva týdny. Zatímco 11. dubna bylo v Olomouckém kraji evidováno 525 nemocných, což je zatím nejvyšší hodnota, tak do pondělního večera se jejich počet postupně snížil na 277.

První potvrzený případ nákazy novým koronavirem úřady v Olomouckém kraji oznámily 10. března. První vyléčený pacient infekční oddělení Nemocnice Prostějov opustil 23. března.

Na začátku epidemie se křivky celkového počtu nákaz novým koronavirem a aktuálního počtu nemocných v Olomouckém kraji překrývaly, s postupem týdnů se od sebe začaly díky rostoucímu počtu uzdravených vzdalovat. Celkový počet potvrzených případů covid-19 se už nezvyšoval tak rychle, naopak pokles počtu aktuálně nemocných nabral tempo.

Ministerstvo zdravotnictví dnes ráno v Olomouckém kraji eviduje 683 potvrzených nákaz novým koronavirem, ve srovnání s pondělním večerem přibyl jeden případ. Počet obětí v souvislosti s tímto onemocněním zůstává 13.

V přepočtu na 100.000 obyvatel Olomouckému kraji patří s počtem 108 případů třetí pozice za Prahou, v níž na 100.000 obyvatel připadá 125 nakažených, a za Karlovarským krajem se 119 nakaženými na 100.000 obyvatel.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, covid-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.