neděle 5. května 2024 Klaudie

V kraji zemřel další člověk s koronavirem

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin přibyly dva potvrzené případy onemocnění covid-19, celkem jich ministerstvo zdravotnictví od začátku epidemie eviduje 734. Přibyl jeden případ úmrtí, celkem jich resort registruje v kraji v souvislosti s tímto onemocněním 18. Počet nákaz se zvedl od středy, kdy po čtyřdenní přestávce přibylo jedno onemocnění. Ministerstvo zdravotnictví registruje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

O dva případy se zvýšily také statistiky hygieniků, kteří nyní evidují 716 případů. Vyléčilo se však již 637 lidí, takže nemocných je aktuálně v kraji jen 79 lidí. Nové případy přibyly na Prostějovsku, kde je od počátku pandemie 76 případů. Na Olomoucku zůstává 534 pozitivních případů, na Šumpersku 47, na Přerovsku 48 případů a na Jesenicku 11.

Během tohoto týdne se statistiky onemocnění v kraji zvýšily jen nepatrně. V pondělí ministerstvo v regionu evidovalo 731 případů. Jeden případ přibyl ve středu, další dva dnes.

Fakultní nemocnice v Olomouci dnes oznámila, že přestěhovala odběrové místo na odběr vzorků pro vyšetření covid-19 z parkoviště pod teoretickými ústavy lékařské fakulty do protější budovy F, v níž sídlí oddělení alergologie a klinické imunologie. "Nové umístění je od původního stanoviště vzdálené jen zhruba sto metrů a příchozí k němu dovede žluté směrové značení. K odběrům jsou přijímáni lidé s žádankou od praktického lékaře, odeslaní krajskou hygienickou stanicí, ale také samoplátci," informoval mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

V celém Česku je od počátku pandemie k dnešnímu večeru evidováno 8770 případů nákazy, z toho 6019 vyléčených. V souvislosti s nemocí zemřelo dosud 312 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, vir, počet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.