středa 15. května 2024 Žofie

V Olomouckém kraji nepřibyla nákaza, zůstává i počet vyléčených

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin nepřibyla žádná nákaza novým typem koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví tak i nadále v kraji eviduje od počátku pandemie 737 případů. V souvislosti s onemocněním zůstává i nadále 18 obětí. Podle hygieniků se nezměnil ani počet uzdravených lidí, je jich stále 637. Informuje o tom dnes olomoucká krajská hygienická stanice.

Ministerstvo zdravotnictví registruje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji. Hygienici tak mají počet nižší, podle jejich statistik i nadále zůstává 719 případů. Aktuálně se tak z nemoci stále léčí 82 lidí. Během soboty se počet nemocných zvýšil o tři případy, v pátek přibyly za 24 hodin dva případy nákazy.

Podle statistik krajské hygienické stanice je na Prostějovsku od počátku pandemie 77 případů, na Šumpersku evidují stále 48 potvrzených nákaz a na Přerovsku je to 49 případů. Na Jesenicku i nadále zůstává 11 případů a na Olomoucku 534 pozitivních případů.

ČTĚTE TAKÉ: V pondělí přichází poslední vlna uvolňování opatření, stále ale budou nutná jistá pravidla

Nejvíce lidí má stále pozitivní test covid-19 na Olomoucku, kde je rovněž největší koncentrace těchto onemocnění. Aktuálně nemocných je zde 40 lidí, na Prostějovsku se z nemoci léčí 33 lidí, na Přerovsku čtyři, stejně jako na Šumpersku. Na Jesenicku zůstává jeden člověk s pozitivním testem.

Počet nákaz se v posledních dnech již v kraji příliš nezvyšuje, odchylku zaznamenali hygienici pouze v polovině května a to v souvislosti s prokázaným onemocněním u desítky zaměstnanců mlékárny Otinoves na Prostějovsku. Dnes její vedení oznámilo, že podnik od pondělka obnoví výrobu. Většina zaměstnanců prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a může se vrátit do práce. Během víkendu mlékárna udělala přípravná opatření. Provoz i podniková prodejna prošly sanitací a dezinfekcí. Od pondělka se otevře i podniková prodejna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.