středa 1. května 2024 Svátek práce

V Olomouckém kraji nepřibyl žádný případ nákazy koronavirem

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin nepřibyl žádný potvrzený případ nákazy novým koronavirem, celkem jich je od začátku pandemie evidováno 739. Uzdravilo se 589 lidí, jeden člověk dnes přibyl. Počet úmrtí v souvislosti s tímto onemocněním zůstává na 18. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v regionu.

Hygienici v Olomouckém kraji od začátku pandemie evidují 719 nákaz. Nejvíce jich je na Olomoucku, a to 534. Na Prostějovsku je 77 případů a na Šumpersku 48. Na Přerovsku hygienici dosud zaznamenali 49 případů nákazy a na Jesenicku 11.

Počet nákaz evidovaných ministerstvem zdravotnictví v Olomouckém kraji se naposledy zvýšil v úterý, a to o dva. V sobotu přibyly tři případy, v pátek dva.

Počty nakažených se již v posledních týdnech příliš nemění, výkyv zaznamenali hygienici pouze v polovině května, a to v souvislosti s prokázaným onemocněním u desítky zaměstnanců mlékárny Otinoves na Prostějovsku. Mlékárna v pondělí tento týden obnovila výrobu. Většina zaměstnanců prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a mohla se vrátit do práce.

V celé republice je nyní evidováno od počátku pandemie 9069 případů, 6361 lidí se již z onemocnění vyléčilo. V souvislosti s nemocí zemřelo 317 lidí. Aktuálně je kvůli nemoci hospitalizováno 154 lidí, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.