čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Denní přírůstek v kraji již podruhé překročil 600 případů

V Olomouckém kraji překročil denní nárůst případů nemoci covid-19 podruhé hranici 600 případů, když bylo za středu zaznamenáno 637 nakažených. Je to více než dvojnásobek přírůstku za předchozí den. Podle údajů ministerstva zdravotnictví se v kraji od počátku pandemie nakazilo novým typem koronaviru celkem 7525 lidí. V souvislostí s touto nemocí zemřelo již 57 lidí, za středu další dva.

Dosavadní rekord nárůstu počtu nakažených v Olomouckém kraji od počátku epidemie v Česku je z minulého pátku, a to 673 případů. V úterý bylo nově diagnostikováno 306 lidí a o den dříve 378. Podle údajů ministerstva se z nemoci dosud vyléčilo 3335 lidí, zatímco 4133 nakažených se s covidem-19 aktuálně potýká.

Ministerstvo uvádí ve svých statistikách všechny nemocné s trvalým bydlištěm v kraji, a jeho údaje se tak liší od čísel zveřejňovaných hygienickými stanicemi. Hygienici do středečního večera v Olomouckém kraji evidovali od začátku epidemie celkem 6804 nákaz. "Celkový počet aktuálně pozitivních případů je 3517," uvedli na svých stránkách www.khsolc.cz. Hygienici evidují od počátku pandemie 55 zemřelých, za poslední dva dny podle nich přibylo osm úmrtí. Během středy bylo podle nich provedeno 1377 testů.

Nejvíce pozitivních případů je od počátku pandemie zaznamenáno na Olomoucku, a to 3443. Stále však stoupají i čísla na severu kraje. Na Šumpersku hygienici ve středu evidovali již 1060 případů, před týdnem jich bylo přitom jen kolem 700. Hranici tisíce případů již překročilo také Prostějovsko, kde bylo dosud zaznamenáno 1089 prokázaných nákaz. Na Přerovsku je jich 930 a stoupají i statistiky Jesenicka, kde je nyní 282 případů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, covid-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.