neděle 5. května 2024 Klaudie

Jaké jsou čtyři nejčastější dotazy na městské informační lince?

Se začátkem nouzového stavu kvůli další vlně epidemie koronaviru olomoucký magistrát opět zprovoznil informační linku, na kterou se lidé mohou obracet s dotazy týkajícími se fungování města a úřadu v době plné omezení. Linka 800 606 800 je v provozu ve všední dny od 9 do 18 hodin, o víkendech od 9 do 16 hodin. Jaké jsou nejčastější dotazy a odpovědi na ně?

Kdy si můžu jít vyřídit řidičák, občanku či cestovní pas?

Co se týká řidičských průkazů, kvůli prodloužení jejich platnosti řidiči na úřad spěchat nemusí. Pokud platnost řidičského oprávnění vypršela v době trvání nouzového stavu, na doklad se hledí jako na platný a nehrozí žádné pokuty.

Ostatní doklady můžete na MMOl vyřídit v následující úřední době:
Pondělí a středa 9-11 | 13-16 hodin
Úterý a čtvrtek jsou v pracovní době 8:00-15:30 vyhrazeny jen pro objednané klienty. U odborů agendy řidičů a motorových vozidel a oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů výhradně prostřednictvím elektronického rezervačního systému.
V pátek jsou objekty magistrátu pro veřejnost uzavřeny. 

Kde můžeme v centru města navštívit veřejné toalety?

Veřejné toalety v centru města momentálně přístupné nejsou. Občané, kteří jdou vyřizovat své záležitosti do budovy radnice, mohou využít toalety v přízemí radnice. Veřejné toalety v Pavelčákově ulici i toalety v Galerii Moritz jsou z důvodu protiepidemických opatření uzavřené.

Kde si můžu v Olomouci nechat udělat test na koronavirus?

Odběry na testy na koronavirus provádí v Olomouci fakultní i vojenská nemocnice. V obou případech je nutné se k odběru předem rezervovat. Přesné umístění odběrových míst a odkazy na rezervační systémy nemocnic najdete zde.

Já nebo někdo z rodiny máme pozitivní test na koronavirus. Co máme dělat, když nemáme v bytě možnost izolace?

S dotazy týkajícími se zdravotních záležitostí kolem onemocnění Covid-19 odkazují pracovníci městské informační linky na celostátní informační linku hygieny na čísle 1221. Je k dispozici v pracovních dnech od 8 do 19 hodin a o víkendu od 9 do 16:30 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto olomouc.eu | Zdroj olomouc.eu

Štítky linka, informace, koronavirus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.