pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Olomouckém kraji je o testování pedagogů zatím malý zájem

Zatím malý zájem mají učitelé v Olomouckém kraji o testování na covid-19, které mohou zdarma podstoupit ode dneška na odběrových stancích po Česku. Na testování se v kraji objednaly desítky učitelů. Vyplývá to z ankety ČTK.

Několik pedagogů se dnes nahlásilo na odběrových místech u nemocnic v Přerově, Prostějově, Šternberku a Jeseníku. Odebrány byly první vzorky.

„Máme pro učitele vyhrazeny odběrové hodiny v odpoledních hodinách," řekla Radka Miloševská ze společnosti Agel, která nemocnice provozuje.

Odpoledne odebere první vzorky také Nemocnice Šumperk, která eviduje několik desítek žádostí učitelů. „V rezervačním systému máme od nich rezervace na dnešek i další dny," řekla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke. Provoz odběrového místa testování pedagogů nenaruší, protože lékaři a hygienici nyní k testování posílají méně lidí.

První pedagogy druhým dnem registruje také Fakultní nemocnice Olomouc. „Zatím nelze hovořit o nějakém trendu. Nicméně na situaci jsme připraveni a máme na odběrovém místě vyhrazeny dostatečné kapacity," řekl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Na Základní škole J. A. Komenského a mateřské škole v Přerově-Předmostí projevil zájem o testování jeden z vyučujících. „Učitelé si myslí, že není důvod, pokud se cítí zdraví. Navíc čekání ve frontách s ostatními na odběrových místech považují za poměrně nebezpečné," řekla zástupkyně ředitelky Barbora Složilová.

V Základní škole Boženy Němcové v Přerově se na dobrovolné testování přihlásili dva pedagogičtí pracovníci. „Někteří již byli testováni, další momentálně v testování nevidí smysl," řekla dnes ředitelka školy Ilona Bočinská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, školy, Olomoucký, testy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.