sobota 20. dubna 2024 Marcela

FNOL dnes otevřela očkovací centrum. Kapacita je až tisíc očkování denně

Fakultní nemocnice Olomouc dnes zprovoznila očkovací centrum v bývalé ambulanci hemato-onkologické kliniky, jehož kapacita by měla být až 1000 očkování denně. Objednané zájemce o očkování k budově navede žluto-černý navigační systém umístěný v celém areálu nemocnice.

„Návštěvníci očkovacího centra mohou využít parkovací plochy před budovou K a u budovy ředitelství Wa. Prosíme ale o jejich využití jen na nejnutnější dobu.Zájemci mohou využívat také autobusy MHD číslo 42, jejichž zastávka se nachází v blízkosti budovy K, " oznámila FN Olomouc na sociálních sítích

Hejtman Josef Suchánek ve středu řekl, že do Olomouckého kraje dorazila další zásilka vakcíny, která čítá celkem 7020 dávek. „Dostali jsme 100 procent slíbených dávek pro náš kraj," uvedl Suchánek. Kraj dostává vakcínu jednou týdně. 

Od minulého pátku se v Česku mohou k očkování proti covidu registrovat senioři starší 80 let. Fakultní nemocnice Olomouc zahájila očkování seniorů v pátek odpoledne. V pondělí se přidala šumperská nemocnice, o den později nemocnice skupiny Agel v Prostějově, Přerově a Šternberku. Termín očkování si musí lidé sjednat prostřednictvím centrálního rezervačního systému.

Počet nově pozitivních případů v uplynulých dnech má v kraji až na výjimky klesající tendenci. V Olomouckém kraji ve středu přibylo 483 potvrzených nákaz novým koronavirem. Je to zatím nejnižší denní nárůst tento týden. V úterý bylo v kraji zaznamenáno 512 nákaz a v pondělí 707, vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Index protiepidemického rizika PES zůstává v Česku druhý den na 73 bodech. Více než týden se tak drží ve čtvrtém z pěti stupňů rizika. Opatření proti koronaviru, která se indexem řídí, nyní odpovídají nejpřísnějšímu pátému stupni.

Od začátku pandemie se v Olomouckém kraji nakazilo 54.503 osob, z toho 46.838 lidí se vyléčilo. Aktuálně se s covidem-19 potýká 6701 osob. V souvislosti s nákazou koronavirem zemřelo v kraji od března 964 lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto FNOL

Štítky očkování, centrum, FNOL, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.