pátek 3. května 2024 Alexej

Muž oloupil a pokusil se znásilnit ženu. Vyhrožoval jí zabitím, pokud neproběhne sex

Policie dopadla muže, který se dopustil závažného násilného trestného činu v Hranicích v ulici Nová. Muž zde nejprve oloupil ženu a pak jí vyhrožoval smrtí, pokud s ním nebude mít pohlavní styk, zatímco na ní ležel.

23. září před pátou hodinou ranní šla mladá žena šla Novou ulicí, kde zhruba v polovině kopce procházela kolem tehdy ještě neznámého muže, který tam postával a pravděpodobně vykonával potřebu. Když ho míjela, otočil se k ní a začal na ni mluvit.

Zatímco na ženě ležel, jednou rukou ji škrtil, druhou se sápal po kabelce a opakoval, že ji zabije

Aby ho žena slyšela, vyndala si z uší sluchátka. Muž ženu žádal o cigaretu, když se mu dostalo odpovědi, že žena žádné nemá, nečekaně ji uchopil za ruku a začal ženu přitahovat k sobě. Mladá žena se útokům ubránila, ale pak ji násilník povalil na zem a zalehl svým tělem. Začal se ženě sápat po krku a požadoval po ní pohlavní styk s upozorněním, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zabije a několikrát to opakoval. Během toho ženu jednou rukou ji škrtil a druhou se sápal po její kabelce.

Pachatel utekl k zahrádkářské kolonii

Pachatel zaváhal ve chvíli, kdy se mu podařilo dostat do kabelky a začal se v ní hrabat. V ten moment se žena dostala z jeho sevření, odstrčila ho od sebe a rozběhla se k přijíždějícímu vozidlu, které se jí podařilo zastavit. Řidič ženě pomohl a pachatel z místa utekl směrem k blízké zahrádkářské kolonii. Poškozená byla převezena na ošetření do místní nemocnice. „Mimo psychické a fyzické újmy přišla mladá žena o peněženku s finanční hotovostí, stravenkami, osobní doklady, platební kartou a také o mobilní telefon. Celková majetková škoda byla vyčíslena na necelých 6 400 korun,“ uvedl vedoucí druhého oddělení služby kriminální policie a vyšetřování Jaroslav Šulák.

Pachatele policisté zadrželi v místě přechodného bydliště v Moravskoslezském kraji

„Policisté okamžitě začali po pachateli tohoto závažného násilného trestného činu pátrat a hned následující den ve večerních hodinách skončil na policejní služebně jednašedesátiletý muž podezřelý z výše uvedeného jednání. Po provedení veškerých potřebných úkonů bylo zahájeno trestní stíhání zadrženého muže a bylo mu sděleno obvinění z trestných činů loupež, znásilnění ve stadiu pokusu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Šulák.

Násilník čeká na rozsudek v olomoucké vazební věznici

Policie podala státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby, ten byl soudcem akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice v Olomouci, kde bude pravděpodobně čekat až do vynesení rozsudku.

Foto Jan Luxík

Štítky loupež, znásilnění, pokus, Hranice, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.