sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muž vykrádal na bazénech skříňky i auta. Přišel si tak na milion korun

V polovině září sdělil policejní komisař obvinění jednačtyřicetiletému muži z Přerovska z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Koncem ledna letošního roku navštívil obviněný s jasným cílem přerovský plavecký areál. U vstupu si koupil lístek a pokračoval dál do pánských šaten. Tam se ale nepřevlekl do plavek, jak je obvyklé, ale násilím se dostal do skříňky jiného návštěvníka krytého bazénu, aniž by ji viditelně poškodil. Z ní pak ukradl peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí dva a půl tisíce korun . Ze skříňky vzal i mobilní telefon, klíče od domu poškozeného a klíče k vozidlu Škoda Roomster s dálkovým ovládáním. S ukradenými věcmi areál opustil. Za pomoci klíčů našel uvedené vozidlo zaparkované před budovou bazénu, nasedl do něho a odjel s ním pryč. Vozidlo se do dnešního dne nepodařilo nalézt.

První únorový den se opět s úmyslem krást vydal na plovárnu v Brně. Stejným způsobem se dostal do pánských šaten, kde opět úřadoval. Poškozenému vzal ze skříňky tašku s doklady, peněženkou, platebními a tankovacími kartami, finanční hotovostí jedenáctset korun  a dvacet euro, mobilním telefonem, kapesním nožem a kašmírovou šálou. Přivlastnil si i nalezené klíče od bytu, zaměstnání a vozidla VW Passat a opět s těmito věcmi opustil šatnu. Stejně jako v předchozím případě našel na ulici před areálem auto, které za pomoci klíčů odcizil a odjel s ním. VW Passat byl policisty vypátrán v Prostějově v garáži a vrácen majiteli.

Stejný scénář měla i jeho opětovná návštěva přerovského areálu krytého bazénu o deset dní později. Skříňku opět vykradl a odnesl si z ní pánskou bundu, hodinky, mobilní telefon, peněženku s doklady a finanční hotovostí patnáctset korun a čipovou kartu k vozidlu Renault Clio. Stejně jako v předchozích případech nalezl auto před bazénem na parkovišti, za pomoci karty ho otevřel a odjel s ním neznámo kam. I v tomto případě se vozidlo naštěstí vrátilo k původnímu majiteli, protože ho policisté vypátrali na Prostějovsku, ale tentokrát volně odstavené na ulici. Celková škoda, kterou obviněný napáchal, byla vyčíslena na 1 148 725 korun. Zkušenosti s krádežemi měl i v minulosti, protože byl za ně před dvěma lety odsouzen.

Za uvedené jednání mu, vzhledem ke způsobené škodě, hrozí dle trestního zákoníku až osmiletý trest odnětí svobody. V současné době je obviněný ve výkonu trestu za předchozí páchanou majetkovou trestnou činnost a pravděpodobně se z něj tak brzy nedostane,“ uvedla k případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky bazén, krádež, Přerovsko, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.